До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Gucci випускає артбук, присвячений Риму

У червні італійський Дім Gucci випускає артбук Beaten & Blown by the Wind ("Стомлені й звіяні вітром"). Книга присвячена колекції Pre-fall 2020 і жителям Рима. Її автор — легендарний вуличний фотограф, член фотоагентства Magnum Брюс Гілден (він, до речі, зняв і лукбук Gucci Pre-fall 2020). Гілден увійшов в історію фотографії як людина, що знімає "звичайних" людей: у 70-х роках XX століття він зробив серію, присвячену жителям Коні-Айленда, а в 90-ті задокументував вуличні протести в Японії.

Книга Beaten & Blown by the Wind

На чорно-білих портретах, які зняв Гілден, ми бачимо жителів Риму — серед них модель і політична активістка Бетані Гардісон, співачка Ахілл Лауро, актриса Бенедетто Барзіні. Всі герої вдягнені в образи з колекції Pre-Fall 2020 року, а самі кадри знято ще до пандемії, яка охопила Італію в лютому, тож якоюсь мірою вони закарбували той Рим, який ми ще довго не побачимо.

Реклама

"Раніше я ніколи не робив книги в такий спосіб, так що цей проєкт я розглядав як виклик, — каже Брюс Гілд. — Знімати в Римі було здорово, місто дійсно надихає мене: краса архітектури, його історія, можливість спостерігати за тим, як римляни живуть і люблять життя; те, як римські статуї й архітектура змішуються з чарівними хмарами. Все це дало змогу створити гарні знімки".

Книга Beaten & Blown by the Wind

Beaten & Blown by the Wind вийде лімітованим тиражем в розкішній оксамитовій палітурці з позолотою. Над книгою працювало лондонське видавництво IDEA Books (попереднє замовлення можна оформити з 29 червня), також вона буде доступна в Gucci Garden у Флоренції й в Gucci Wooster Bookstore в Нью-Йорку.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.