До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

8 книг, які знаменитості читали цього літа

Іноді пошуки книги для читання перетворюються на справжнє випробування. Саме тому будь-який прихильник літератури неабияк цінує добрі рекомендації від інших поціновувачів. У цьому матеріалі Vogue зібрав 8 книг, які знаменитості читали нинішнього літа — їхньому смаку ми точно довіряємо.

Емма Чемберлен: "На схід від Едему", Джон Стейнбек

Історія розгортається на тлі сільськогосподарських угідь долини Салінас у Каліфорнії. У романі "На схід від Едему" розповідається про переплетені долі двох родин, які з кожним поколінням відтворюють гріхопадіння Адама і Єви та суперництво Каїна й Авеля. Вперше опублікований у 1952 році, "На схід від Едему" є одним із найвідоміших романів Джона Стейнбека. Завдяки цікавим персонажам історія витримує теми ідентичності, любові та вбивчих наслідків її відсутності.

Реклама
Наталі Портман: Second Place, Рейчел Каск

Роман "Друге місце" (Second Place) Рейчел Каск розповідає про жінку, яка запрошує відомого художника відвідати віддалений прибережний регіон, де вона живе. Його присутність створює середовище, в якому героїня вивчає жіночу долю та чоловічі привілеї, геометрію людських стосунків і виклики, з якими ми стикаємося, намагаючись жити морально в нашому часто аморальному світі.

Сара Джессіка Паркер: "Ловець у житі", Джером Селінджер

Роман "Ловець у житті" розповідає про підлітка-бунтаря Голдена Колфілда, який повертається до свого рідного Нью-Йорка після того, як його вигнали з чергової школи-інтернату. Цей твір досліджує наше вроджене прагнення до людського зв’язку та відчуття втрати, з яким ми стикаємося після того, як залишаємо дитинство позаду. Наповнений суперечками, цей роман часто оскаржували в американських судах за вільне використання ненормативної лексики й у деяких частинах США його навіть забороняли. Хай там як, "Ловець у житі" залишається одним із культових класичних романів.

Емма Робертс: Orwell’s Roses, Ребекка Солніт

Нова книга Ребекки Солніт "Троянди Орвелла" (Orwell’s Roses) — це роздуми про пристрасть Джорджа Орвелла до садівництва, а також те, як його любов до рослин (зокрема квітів) висвітлює окремі аспекти його політичної позиції. Сповнений неочікуваних фактів, роман Солніт малює незвичний портрет легендарного автора.

Кендалл Дженнер: How to Cure a Ghost, Фаріха Ройсін

Розповідаючи про шлях жінки до самореалізації, поетична компіляція How to Cure a Ghost є збіркою думок молодої, незвичайної мусульманської жінки. У книзі авторка рефлексує й ділиться тим, як вона намагається самотужки впоратися з труднощами, які спричиняє її походження.

Кайя Гербер: The Unsinkable Greta James, Дженніфер Сміт

До того, як Грета Джеймс потрапила на обкладинки журналів і гастролювала з аншлаговими виступами, вона вправлялася на гітарі у своєму сімейному гаражі. Хоча її мама завжди була її прихильницею, її тато ніколи не думав, що вона досягне успіху. Через три місяці після раптової смерті мами та за тижні до виходу свого альбому Грета зазнає невдачі на сцені, що спонукає її поїхати з татом в тижневий круїз Аляскою, який її батьки забронювали, щоб відзначити річницю їхнього весілля. Історія горя, відновлення зв’язку, слави та сім’ї — від роману The Unsinkable Greta James буде складно відірватися.

Різ Візерспун: Mean Baby, Сельма Блер

Про улюблену лиходійку Голлівуду Сельму Блер завжди казали, що вона підла дитина. Постійно гарчачи, Блер роками виправдовувала свою репутацію, кусаючи сестер, брешучи, напиваючись пасхальним вином у віці семи років і постійно поводившись драматично, щоб привернути увагу. Попри те, що вона потрапила до Голлівуду, Блер не змогла позбутися темряви й стала часто випивати. Mean Baby — це мемуари, які розкривають пристрасть Блер до алкоголю, її відданість своїй матері та часи, коли вона фліртувала зі смертю.

Джіджі Гадід: "Сторонній", Альбер Камю

"Сторонній" Альбера Камю розповідає історію звичайної людини, яку мимоволі втягують у безглузде вбивство. "Стороннього" часто називають екзистенційним романом (хоча це заперечує сам Камю) через те, що у ньому постає багато філософських дилем, які неодмінно захочеться обговорити.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.