До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що читати в жовтні: 7 нових романів цієї осені

У жовтні відразу кілька талановитих письменниць повертаються зі своїми творами. Нова добірка вирізняється високим рівнем чутливості.

The Dutch House, Енн Петчетт

Авторка приголомшливих романів "Заручники" і "На порозі див", Енн Петчетт підтвердила репутацію новою книжкою The Dutch House – найзахопливішим своїм твором. Ця сімейна сага починається з непростого рішення матері залишити свого чоловіка і дітей в їхньому старому будинку в післявоєнній Філадельфії. Пізніше її син Денні, вже сам батько, затіває розслідування, щоб дізнатися більше про рішення матері, що знову і знову приводить його в будинок свого дитинства.

Реклама
The Man Who Saw Everything, Дебора Леві

Після автобіографії "Ціна життя" (The Cost of Living), що стала бестселером 2019 року, Дебора Леві повернулася в світ літератури вже з великою прозою. Це історія одержимого молодого вченого Саула Адлера, який займається дослідницькою роботою в Німеччині незадовго до падіння Берлінського муру. Занурюючись у небезпечний світ зі своєю сестрою і агентом Стасі, Адлер робить вибір, що визначає його життя – та історію всього світу.

Akin, Емма Донохью

Ной – професор на пенсії, який планує провести свій 80-й день народження на Французькій Рив'єрі та заглибитися там в історію своєї родини. Його двоюрідному племіннику Майклу 11 років, у нього психологічні проблеми, а його матір у в'язниці. За іронією долі Ной і Майкл вирушають разом у Ніццу, де особливості початого Ноєм розслідування загрожують його здоров'ю і життю. Дуже емоційний роман без зайвих сентиментів.

The Confession, Джессі Бертон

1980 року 20-річна Еліз, успішна модель, зустрічає 36-річну письменницю Конні і вирушає з нею до Лос-Анджелеса, де та працює над екранізацією. З огляду на те, що їхній роман гасне, Еліз приймає катастрофічне рішення. Стильна і захоплива, нова книжка Джессі Бертон настільки ж прекрасна, як і "Мініатюрист" – дебютний роман письменниці 2014 року, який приніс Бертон визнання і тримався кілька тижнів у списку бестселерів New York Times.

The Testaments, Маргарет Етвуд

Ще 1985 року у своєму романі "Оповідь служниці" Маргарет Етвуд висвітлила одне з головних питань XXI століття щодо сексуальних і репродуктивних свобод жінок. В "Оповіді служниці" побачені події висвітлені очима головної героїні Фредової, а місце дії відбувається в репресивній республіці Ґілеад. 15 років по тому Етвуд знову зачіпає проблеми з життя жінок у The Testaments ("Заповіти") – це розповіді трьох жінок, які знали життя тільки в жорстокому режимі. Опір, однак, ось-ось почнеться.

Olive, Again, Елізабет Страут

У продовженні свого роману "Олівія Кіттерідж", який отримав Пулітцерівську премію, Елізабет Страут повертається в вигадане приморське містечко Кросбі у штаті Мен, щоб познайомитися з провінційним життям місцевих жителів. Олів, що вийшла на пенсію і планує другий шлюб, залишається прагматичною: "Це життя ... Нічого з цим не вдієш". Слова Страут такі емпатичні і проникливі, як завжди.

Girl, Една О’Браєн

Ірландка Една О'Браєн вклала всю свою чутливість і письменницьку майстерність у сумну розповідь про життя Маріам, нігерійської школярки, яку викрала ісламістська організація "Боко харам". Історія викрадення дівчинки роказана і в її першому романі 2015 року The Little Red Chairs. У ліричній прозі Girl О'Браєн продовжує цю тему – і говорить про свою повагу і підтримку до всіх тих, хто втратив своїх близьких з вини насильницького екстремістського угрупування.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.