До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 прекрасних романів, що повернуть бажання читати

Багато хто з нас скаржиться на те, що зараз немає ресурсу читати, бо складно зосередитись на художній літературі. Повернути бажання читати допоможе наша добірка, що складається із захопливих історій про дружбу й кохання, віру в дива та пошук себе.

"Де ж ти дівся, світе мій прекрасний?", Саллі Руні; Видавництво Старого Лева

Безумовно, одна з найочікуваніших новинок останніх років від авторки роману "Нормальні люди", що був блискуче екранізований Hulu у 2020 році. Ім'я Саллі Руні знають усі, хто стежить за новинами й трендами світової літератури: 31-річна ірландка – суперзірка сучасної літератури, володарка авторитетних літературних премій, а серед її фанатів – і Барак Обама, і Тейлор Свіфт. "Де ж ти дівся, світе мій прекрасний" – третій роман Руні, де вона знов пише про молодих і прекрасних людей, які шукають себе. сперечаються щодо політики та хочуть зрозуміти світ. Еліс, талановита письменниця, зустрічає Фелікса, який працює на складі, і запрошує його полетіти з нею до Риму. У Дубліні її найліпша подруга Ейлін, працівниця літературного журналу, розлучилася зі своїм хлопцем і починає фліртувати з Саймоном, якого знає з дитинства. Еліс, Фелікс, Ейлін та Саймон — молоді та пристрасні, проте життя минає...

Реклама

Переклад Ганна Яновська

"Моя бабуся просить їй вибачити", Фредрік Бакман; #книголав


Щведський письменник Фредрік Бакман пише неймовірно теплі книжки, після яких закохуєшься у людство з новою силою. Таким є і його роман "Моя бабуся просить їй вибачити", що був перекладений 25 мовами та став бестселером у США, Німеччині, Норвегії, Ісландії, Південній Кореї і Японії. Це історія про 7-річну дівчинку Ельзу та її неймовірно веселу бабусю, яка розважається тим, що обстрілює з балкона сусідів з рушниці для пейнтболу та тікає з лікарні. Але одного дня бабуся помирає, а Ельза залишається одна й вирушає в подорож таємничими світами та королівствами, які для неї вигадала її фантастична бабуся. Книжка про дитину у кожному із нас, яка змусить вас то плакати, то сміятися.

Переклад Ольга Захарченко

"Ловець повітряних зміїв", Халед Госсейні; Видавництво Старого Лева

Одного морозного дня взимку 1975-го афганський хлопчик Амір стає свідком жахливого вчинку. Ця подія назавжди змінює і його власне життя, і долю його близького приятеля Гассана. Та річ не лише в побаченому, а й у тому, що Амір не втрутився, нічого не зробив, лишився стояти осторонь. Боягузтво, ба навіть відступництво, переслідуватиме його упродовж життя спершу в Афганістані, а згодом в Америці.

430 сторінок цієї книги цілком реально проковтнути за один вечір, бо це такий стиль письма. від якого не хочеться відриватися. "Ловець повітряних зміїв" – дебютна книжка Халеда Госсейні, що кілька років поспіль очолювала список бестселерів The New York Times. З великою любов'ю автор – американський письменник афганського походження – описує свій рідний Афганістан у 70-ті роки, до війни, коли він був зовсім іншим.

Переклад Катерина Міхаліцина

"Паперовий звіринець", Кен Лю; Bookchef

Один із найпопулярніших у світі авторів та справжня зірка наукової фантастики. "Паперовий звіринець" – знакове оповідання Кена Лю 2012 року, яке стало першим в історії твором художньої літератури, який за один рік отримав перемогу у трьох престижних преміях Nebula, Hugo і World Fantasy Awards. Головний герой книжки – хлопець, мама якого виготовляє йому маленьких тварин з паперу. Ставши дорослим, хлопець розуміє, що він не такий, як інші – народився і живе в Америці, але у нього інший колір шкіри та розріз очей. Якось він знаходить листа від покійної матері, написаного невідомою йому мовою, китайською, і намагається зрозуміти, ким же він є насправді.

"Хто ти такий", Артем Чех; Meridian Chernowitz

Довгоочікуваний новий роман Артема Чеха, автора книг "Район Д" і "Пластик". "Хто ти такий?" — роман виховання. Історія дружби тривалістю в 10 років між простим хлопчиком з провінції Тимофієм і ветераном війни в Афганістані Феліксом. Це роман не лише про дорослішання в умовах останнього десятиліття двадцятого століття, а й про посттравматичний синдром, як нагадування тим, хто залишився на Великій землі, що війна завжди поруч.

За мотивами книги зараз знімають фільм — його авторка Ірина Цілик, письменниця і режисерка, а також дружина Антона Чеха, а одну з головних ролей грає письменник Юрій Іздрик.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.