До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 розкішних книжок, які захочеться подарувати на Новий рік

Біографія Ріанни, унікальна книжка про Пабло Пікассо і розкішний двотомник Dior/Lindbergh – Vogue.ua вибрав сім красивих книжок, які стануть чудовим подарунком на Новий рік.

The impossible collection. Picasso

"Коли я був дитиною, мама сказала мені: "Якщо ти станеш солдатом, ти будеш генералом. Якщо ти станеш монахом, ти будеш папою. Замість цього я став художником і виявився Пікассо".

Реклама

У цій дивовижній книжці внучка Пабло Пікассо, Діана Відмаєр-Пікассо, розповідає про 100 унікальних робіт, які визначають еволюцію художника. Діана Пікассо в цій роботі проявила себе як кураторка і створила приголомшливу збірку творів, яку б не створив навіть найзавзятіший колекціонер. Поціновувачі Пікассо знайомі з його хітами, але книжці Picasso: The Impossible Collection вдається заглибитися у деякі менш всюдисущі, але не менш потужні картини, гравюри, скульптури та фотографії з надзвичайного архіву художника. Книжка, яка напевно викличе легку тахікардію у любителів мистецтва.

Видавництво Assouline

Dior/Lindberg

Розкішний чорно-білий двотомник з лаконічною назвою Dior/Lindbergh – останній спільний проєкт Пітера Ліндберга та Дому Dior, і вшанування пам'яті фотографа, який помер цього вересня. Перший том називається Dior/Lindbergh. New York/Archives і присвячений архівам Дому: Ліндберг зняв на Таймс-сквер 80 кутюрних вбрань Dior, створених за останні 60 років. Другий том присвячений спадщині самого Ліндберга: це 110 фото, що він зняв для Dior за чотири десятиліття.

Видавництво Taschen

Rihanna

Книжка Rihanna – це 504 сторінки, на яких зібрані фотографії співачки різних років, а також розказана історія успіху дівчинки з Барбадосса, яка до 30 років змогла не лише стати відомою співачкою, а й вибудувати повноцінну fashion-імперію. Доступний альбом у кількох варіаціях. Його класична версія коштує 140 фунтів, але є ще й арт-пропозиція – Rihanna: Luxury Supreme продається в парі з настільною книжковою підставкою, вилитою зі смоли і покритою 18-каратним золотим кольором із дзеркальною обробкою, що зробили брати Гаас. Детальніше про книжку читайте тут.

Видавництво Phaidon

Marco Antonio X Rankin

Британський фотограф Ранкін співпрацює з Dazed and Confused, Vogue, Harper's Bazaar, знімав кампейни для Hugo Boss, Nike, Nokia, знімає кіно і випускає книжки. Його нова робота – Marco Antonio х Rankin – колаборція Ранкіна і візажиста Марко Антоніо. До неї увійшли найкращі зйомки дуету, який працює разом більше 20 років: наприклад, чудова світлина моделі Джорджі Гобдей, яка дивиться просто в камеру, а на її обличчі намальоване біле серце. Це було частиною кампанії Британського фонду серця, яку очолював Ранкін, щоб підвищити обізнаність про хвороби серця. До видання також увійшло інтерв'ю Ранкіна і Марко, в якому вони згадують не тільки найцікавіші моменти своєї кар'єри, але і яке місце макіяж і краса займають у сучасній візуальній культурі. Прекрасний дарунок для всіх, хто цікавиться модою, красою, мистецтвом або фотографією.

Видавництво Rankin Photography

Книжка рецептів Жерома Банктеля

Естетам, які в кожному новому місті обов'язково відвідують мішленівський ресторан, сподобається перша книжка рецептів зіркового шеф-кухаря готелю La Réserve Paris, Жерома Банктеля. Жером очолив ресторан Le Gabriel 2015 року і незабаром з ним його нагородили двома зірками "Мішлен", так ресторан став одним з найкращих у Парижі. На оформлення книжки вплинув стиль інтер'єрів готелю La Réserve Paris: вона представлена в шкіряній обкладинці з золотистим тисненням та арабесками. 80 рецептів з коментарями Річарда Хотона класифіковані відповідно до тих смакових відчуттів, які вони викликають: насолода, хвилювання, ніжність, ясність. Постійні гості Le Gabriel знайдуть серед них знакові і вподобані страви, наприклад, голуба з какао, ризотто і хрустку гречану крупу. На сторінках книжки автор також розповідає про свій шлях, майстрів і команди.

Видавництво Flammarion

"ЦУМ. 80 років"

Інтерв'ю з легендарними декораторами та продавцями ЦУМу, спогади та архівні фото, найкращі вітрини і арт-проєкти – в ефектній coffee table book, присвяченій 80-річчю ЦУМу. Ідея створення книжки виникла, коли команда ЦУМу відтворила одну з вітрин середини 1960-х років з нагоди 80-річчя універмагу. Під однією обкладинкою зібрані есе, ескізи, світлини, інтерв'ю, а також гучні проєкти останніх років. "Ця книжка для тих, хто любить Київ і цікавиться його історією", – кажуть у ЦУМі.

Supreme Models: Iconic Black Women Who Revolutionized Fashion

Від Іман до Наомі Кемпбелл, Supreme Models – справжня ода темношкірим моделям останніх 60 років. У книжці, написаній стилістом і журналістом Марселласом Рейнольдсом, представлені нариси та інтерв'ю, а також обкладинки журналів, редакційні статті та рекламні кампанії. Supreme Models також розповідає про абсолютно нове покоління темношкірих моделей, які пішли слідами своїх попередниць – Адвоа Абоа, Джордан Данн і Джоан Смоллс.

Видавництво Abrams

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.