До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 книг для тих, кому сподобалися "Нормальні люди"

Література відіграє величезну роль у житті Маріанни й Коннелла, героїв роману "Нормальні люди" Саллі Руні й однойменного серіалу, про які ви напевно чули. Щоб краще зрозуміти улюблених героїв, рекомендуємо список книг, які подобаються Маріанні й Коннеллу, — від Джейн Остін до Артура Міллера.

"Нормальні люди"
"Золотий зошит", Доріс Лессінг

Про те, що Коннелл помітно відрізняється від звичайного одержимого футболом хлопця, свідчить той факт, що він залюбки прочитав феміністську класику Доріс Лессінг "Золотий зошит". Доріс Лессінг — лауреатка Нобелівської премії з літератури. Її роман "Золотий зошит", опублікований у 1962 році, розповідає про талановиту дівчину Анну Вульф, яка записує все своє життя в чотири щоденники — червоний, синій, чорний, жовтий. Дівчина міркує про материнство, сексуальне звільнення, расизм, колоніалізм, комунізм, а також психічні захворювання, на які й сама страждає. Пізніше вона заводить п’ятий зошит — золотий, що допомагає їй впоратися з власними проблемами.

Реклама
"Не відпускай мене", Кадзуо Ішіґуро

Закінчуючи школу, Маріанна читає антиутопічний роман модного британського письменника японського походження Кадзуо Ішіґуро "Не відпускай мене" і, надихнувшись книгою, бунтує проти того, що сприймає як "деспотичне" шкільне середовище. У 2005 році роман Ішіґуро потрапив до короткого списку Букера, у 2010-му вийшла захоплива екранізація "Не відпускай мене" з участю Кіри Найтлі, Кері Малліган і Ендрю Гарфілда, а 2017-го творчість письменника відзначили Нобелівською премією з літератури.

"Молл Флендерс", Данієль Дефо

Що було першою життєвою наукою для Коннелла, коли він приїхав до Трініті? З одного боку, він побачив, як легко його однолітки беруться обговорювати твори, яких навіть не читали. З іншого — самому Коннеллу було важко висловити свою думку про що-небудь, попри те, що він був найяскравішим учнем свого року. Саме тому, коли викладач запитує його, що він думає про знаменитий шахрайський роман Данієля Дефо 1722 року, у якому йдеться про насичене життя ексцентричної жінки Молл Флендерс, Коннелл говорить: "Е-е... Він досить зворушливий".

"Емма", Джейн Остін

На щастя, Коннелл почувається трохи впевненішим, коли його запитують про ще одну яскраву героїню з класичної англійської літератури — "симпатичну, розумну й багату" Еммі Вудхаус з роману "Емма" Джейн Остін. Емма — самостійна дівчина, яка не хоче жити за правилами XIX століття і... полюбляє звідництво. Нагадаємо, навесні цього року вийшла прекрасна екранізація роману Джейн Остін з Анною Тейлор-Джой; але насамперед варто прочитати книгу.

"Всі мої сини", Артур Міллер

"Всі мої сини" — п’єса, яка принесла великий успіх і премію "Тоні" американському драматургові й прозаїку Артуру Міллеру. Її сюжет заснований на замітці в газеті про реальний скандал довкола однієї приватної компанії, яка, змовившись з армією США, постачала їй браковані деталі до літаків. Цю напружену п’єсу Коннелл читає під час подорожі до Італії.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.