До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 порад, як повернутися до читання книг у 2023 році

Кожен із нас у новому році сподівається змінити життя на краще. І немає ліпшого інструменту для роботи над самовдосконаленням, аніж читання книг. У цьому матеріалі ми зібрали кілька ключових стратегій, які допоможуть читати більше.

Антуан де Сент-Екзюпері
Антуан де Сент-Екзюпері

Реклама

Змініть формат

Завдяки чудесам сучасних технологій у нас є можливість змінювати формати читання та шукати підходи до літератури. Якщо гортати сотні сторінок паперового видання надто страшно, аудіо- чи електронні книги можуть стати хорошою альтернативою.

Експериментуйте зі стилем

Якщо змінювати та варіювати книжки за стилем, це урізноманітнить ваш читацький досвід. Наприклад, читайте паралельно нон-фікшн і світову класику, чи роман і посібник із садівництва — варіантів безліч і все залежить від ваших особистих вподобань. Не бійтеся міксувати книги, часто це допомагає мозку краще сприймати інформацію.

Слідкуйте за книжковими клубами

Книжкові клуби можуть стати чудовим шляхом для отримання розлогішого досвіду та розширення ваших горизонтів за межі звичної літератури.

Ернест Гемінґвей вдома на Кубі, Vogue, 1950
Ернест Гемінґвей вдома на Кубі, Vogue, 1950

Ставте короткі, послідовні, досяжні цілі

"Прогрес на один відсоток щодня має велике значення в довгостроковій перспективі", — каже Джеймс Клір у своєму бестселері про саморозвиток "Атомні звички". Встановлення невеликих цілей, як-от прослуховування аудіокниги протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин на день чи прочитання 20 сторінок, а не зосередження на завершенні роману, може завести вас набагато далі, ніж ви думаєте.

Перечитуйте книги

Повернення до старих і улюблених книжок може відродити пристрасть до читання, адже ви знову отримаєте насолоду від процесу. Перечитування книг, незалежно від того, як ви це робите, окупиться сторицею в сенсі саморозвитку.

За матеріалом vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.