До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 чудових романів, які варто прочитати під час карантину

Карантин — хороший привід зануритися в читання великих романів, на які раніше бракувало часу. Спеціально для цього ми зібрали 5 романів, які вийшли українською мовою, і читання яких допоможе відволіктися від тривог.

"Орикс і Деркач", Марґарет Етвуд

Роман однієї з найвідоміших сучасних письменниць Марґарет Етвуд, авторки відомої книги "Розповідь служниці". "Орикс і Деркач" вийшов у 2003 році, був номінований на Букерівську премію, а в 2004 році отримав Orange Prize for Fiction, а книгу екранізував Даррен Аронофскі. "Орікс і Деркач" — захоплива антиутопія про майбутнє людства. Світ розділений: еліта і плебеї, вчені і простаки. Через перенаселення і глобальне потепління, яке зайшло занадто далеко, Земля може стати непридатною для життя. Роздроблене людство викачує останні ресурси з виснаженої планети. Дітей можна замовити, а нові органи вирощують у тілах гібридів. І тоді двоє друзів, Сніголюд і Деркач, і їхня подруга Орикс створюють проєкт "Парайдайс", покликаний створити расу нових людей...

Реклама

Клуб сімейного дозвілля, переклад Наталії Михайловської

"Пристрасть", Джанет Вінтерсон

Джанет Вінтерсон — одна з найцікавіших письменниць сучасної Америки: вона виросла в родині п'ятидесятників і в дитинстві ходила з проповідями, але в 16 років втекла з дому. Про своє життя в секті Вінстерсон в 25 років написала відверту книгу "Крім апельсинів є й інші фрукти", яка отримала безліч престижних премій. Її роман "Пристрасть", що вийшов у 1987 році, увійшов до списку BBC "100 романів, які визначили сучасний світ". "У цій захопливій, вишуканій книзі Європа часів наполеонівських воєн стає місцем дії зворушливого любовного роману. Анрі — наївний французький солдат, який працює на кухні Бонапарта і обожнює цього завойовника, поки армія починає розпадатися. Втративши ілюзії, прагнучи дезертирувати з безлюдних позицій у сувору російську зиму, юний Анрі зустрічає загадкову венеціанку і закохується в неї. Пристрасть спонукає Анрі на безрозсудні пошуки пригод".

Вавилонська бібліотека, переклад Тетяна Некряч

Спитайте Мієчку, Євгенія Кузнєцова

"Що робити сестрам, яким так легко загубитися у власних думках і бажаннях у великому місті? Хочеться поставити життя на паузу, хоча б до вересня, і повернутися в місто свого дитинства. Стіни старого будинку відгороджують від усього світу з його безліччю питань, а бабуся Тея нічого не питає, зате завжди поруч. Але літо час не зупиняє: на порозі будинку з'являються люди з колишнього, теперішнього і майбутнього життя. Все в цьому будинку — і самі сестри, і бабуся, й індійська кузина, і розгублена мама, і навіть рудий кіт без імені — на порозі змін. Літо йде, ростуть гарбузи на експорт, розмови не вщухають, а проблеми і рішення біжать наввипередки". Погодьтеся, після прочитання цього синопсиса хочеться негайно зануритися в роман Євгенії Кузнєцової. Євгенія — письменниця і перекладачка, яка захистила дисертацію з магічного реалізму, так що чарівна подорож з цією книгою вам забезпечена.

Видавництво Старого лева

"Рудий на узбіччі", Енн Тайлер

Новий роман популярної американської письменниці, лауреатки Пулітцерівської премії Енн Тайлер, знаменитої своїми проникливими сімейними історіями. Герой її нової книги — Міка Мортімер, сорокарічний холостяк, комп'ютерний експерт і за сумісництвом доглядач багатоквартирного будинку в Балтіморі, живе стабільним, розміреним життям. Але одного разу вся ця стабільність руйнується: при вході в дім героя наче нізвідки з’являється підліток, який стверджує, що він — його син... Глибока, інтимна, повна співчуття і гумору історія про те, що може статися, якщо пощастить подивитися на світ зовсім новим поглядом.

Видавництво "Фабула"

"Смерть лева Сесіла мала сенс", Олена Стяжкіна

"Смерть лева Сесіла мала сенс" — роман Олени Стяжкіної про війну і про долі людей, випадково поєднаних у донецькому пологовому будинку в 1986 році. Магія світлини та запозичених імен перетворює незнайомців на гілки генеалогічного дерева — і вони зрештою стають сім'єю, головна в якій маленька дівчинка. У книзі безліч переходів: стоматолог стає військовим хірургом, козел — сапером-собакою, боягузливий радянський чиновник набуває рис ангела-хранителя, продавець косметики перетворюється на інструктора зі снайперської стрільби... В українському Донбасі. На початку XXI століття. Проте час у книзі — досить умовна величина.

Видавництво Старого Лева

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.