До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 нових захопливих романів для осінніх вечорів

Хороший роман здатний на дива: перенести нас в інший світ, відволікти від реальності і навіть допомгти пережити найскладніші часи. А уявити собі осінь без гарної книжки взагалі неможливо тож вибирайте те, що вам до вподоби, у нашій добірці нових захопливих романів.

"Правила будинку сидру", Джон Ірвінг; Фабула

Українською вийшли "Правила будинку сидру" – один із найпопулярніших романів американського письменника, майстра психологічної прози та володаря премії "Оскар" Джона Ірвінга. Дія роману, вперше опублікованого в 1985 році, відбувається у притулку для дітей-сиріт на узбережжі штату Мен, а його головна тема — усталені правила, писані або ні: чи варто справжній людині грати за ними, чи треба негайно їх відкинути і створити нові, власні, гуманніші? Ви точно будете захоплюватися головними героями цого роману — сиротою Гомером Криницею та очільником притулку Свята Хмара Вілбуром Модриною; разом з ними сміятись, хвилюватись та приймати важливі рішення. В 1999 році роман Ірвінга було екранізовано Лассе Галльстрьомом — з Шарілз Терон, Майклом Кейном та Тобі Магваєром у головних ролях. Стрічка отримала дві премії "Оскар".

Реклама

Переклад Ольга Тільна

"Кравчиня з Парижа", Джорджія Кауфманн; #книголав

"Кравчиня з Парижа" — дебютна книжка британської соціологині Джорджії Кауфман. Майже все життя вона займалась академічною работою, а паралельно навчалась на курсах письменницької майстерності і мріяла написати свій перший роман. Героїня "Кравчиня з Парижа" — успішна кравчиня Роза Кусстатчер, хоча її життя не завжди було легким. З роману ми дізнаємось про її дитинство у гірському італійському селі і те, що з нею сталося, коли сюди прийшли нацисти. Про втечу серед ночі, про надію і розбите серце у Швейцарії, про гламур і любов у Парижі... Про амбіції і провал у Ріо-де-Жанейро, про успіх і пошук себе в Нью-Йорку... "Кравчиня з Парижа" — захоплива історія, яку легко проковтнути за один вечір.

Переклад Вікторія Калина

"Коко 2.0", Дорж Бату; "Видавництво Старого лева"

Дорж Бату — один із найулюбленіших письменників в Україні, автор бестселерів "Таємниця старого Лами" та "Моцарт 2.0.", в минулому журналіст, а зараз спеціаліст з траєкторій космічних апаратів у Штатах. Його довгоочікуваний новий роман "Коко 2.0" – продовження історії, яка розпочалася у книзі "Моцарт 2.0", проте у новій пригодницько-детективній історії на перший план виходить "законодавиця моди з непростим характером і життям – Коко Шанель". Коко, як і Моцарт, також здійснює мандрівку в часі та просторі – і повертається в наш світ у 2006 році, опиняючись у шумному Нью-Йорку, вбрана у вишуканий Chanel Suit з білого твіду. Її найближчі друзі, Моцарт і дівчина з Івано-Франківська Стася, потраплять у халепу, і саме Шанель зробить усе, щоб допомогти їм та повернути друзів до Нью-Йорка. Новий роман Бату — яскравий приклад того, що хороша книжка цілком здатна змінити наше життя хоча б на кілька годин.

"Восьме життя (для Брільки)", Ніно Харатішвілі; Комора

Ніно Харатішвілі — німецька письменниця родом з Грузії: вона народилась у 1983 році в Грузії, а з 2000-х років живе та працює в Німеччині. Її найвідоміший роман "Восьме життя (для Брільки)" вийшов у 2014 році, був визнаний сучасною класикою у всьому світі, а англомовний переклад увійшов до короткого списку Міжнародної Букерівської премії. Це епічна сімейна сага (на тисячу сторінок), яка розвивається на фоні визначних подій 20 століття. Дія розпочинається в Грузії в 1900 році і закінчується в 2006 році в Німеччині. Роман має дуже незвичну форму: це лист від Ніци до її 12-річної племінниці Брільки, в якому Ніцо розповідає складну історію їхньої родини.

Переклад Роксоляна Свято

"Я іду шукати", Анастасія Нікуліна та Олег Бакулін; Vivat

Найдивовижніші події у цьому романі відбуваються напередодні Дня Святого Миколая. тож радимо взятися за роман наприкінці осені, у ті листопадневі дні, коли вже відчувається, що зима зовсім поруч. Самі автори описують інтригу цієї книжки таким чином: "Засновник благодійного фонду, у якого викрадають доньку, і сам безслідно зникає. Слідчий на межі розлучення за будь-яку ціну хоче зберегти власну родину. Вулиці тремтять від нелегальних нічних перегонів, блогери-мільйонники полюють на хайп, а вихованці дитячого будинку щодня чекають на волонтерів. І поки кожен загруз у своїх проблемах, дивакуватий п’ятнадцятирічний хлопець уперто везе листа Миколаю через усю країну...". "Я їду шукати" — водночас і детектив, і психологічний роман про взаємини батьків та дітей і про те, в який спосіб ми шукаємо щастя.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.