До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 нових романів, які ми будемо читати цього літа

Літо буквально створене для неквапного і приємного читання. Для того, щоб вам було легше визначитися з "програмою читання" на літо, ми зібрали нові романи, які недавно вийшли чи вийдуть упродовж найближчого місяця в українських видавництвах.

"Світло далекої зірки", Аманда Лі Коул, Видавництво Старого Лева
Дебютний роман популярної британської сценаристки Аманди Лі Коу присвячений трьом яскравим зіркам 20 століття — Марлен Дітріх, Лені Ріфеншталь та Анні Мей Вонг. Коли фотограф знімає Марлен Дітріх, Анну Мей Вонг і Лені Ріфеншталь в одному кадрі на вечірці в Берліні в 1928 році, ніхто не уявляє, наскільки їхнє життя відобразить бурхливі наступні десятиліття. Марлен Дітріх перевертає з ніг на голову голлівудське кіно, Лені Ріфеншталь спочатку зазнає слави в рідній Німеччині, а потім спостерігає, як її успіх руйнується після поразки Німеччини у Другій світовій війні. А китайська актриса в Голлівуді Анна Мей Вонг намагається будувати кар'єру в умовах дискримінації, граючи другорядних коханок білих чоловіків.


Переклад Анни Вовченко

Реклама
"Абрикосова книгарня", Ореста Осійчук; Наш Формат

Новий роман популярної української письменниці Орести Осійчук, авторки книжок для підлітків "Айхо, або подорж для початку" та "Айхо, або полювання на шпигуна". "Абрикосову книгарню" цілком слушно читати всієї родиною, чи спочатку прочитати самим, отримавши неабияке задоволення, а потім поділитися з дітьми, племінниками чи дітьми ваших друзів. Це дуже тепла, щира, літня родинна сага. Вона розповідає про те, як Марія Фариняк через злидні змушена віддати сина, дев'ятирічного Михайла на виховання родичам покійного чоловіка: вуйкові Стефану, власникові книгарні, та тьоті Касі, суворій жінці, яка не рада появі чужої дитини в домі. Так починається історія Міська Фариняка, хлопчика початку ХХ століття, яка дивним чином переплітається з історією Михайла Фариняка, чоловіка початку ХХІ століття...

"Чоловік, який помер", Анті Туйомайнен; Фабула


Новий роман популярної фінської письменниці Антті Туйоманен, в якому блискуча детективна лінія поєднана з не менш блискучим гумором авторки. У головного героя, 37-річного Яакко Каунісма, все прекрасно: родина, кохана дружина та успішний грибний бізнес. Але під час візиту до лікаря чоловік раптом дізнається, що жити йому лишилося недовго, адже його отруїли. Мало того, починає розгойдуватися сімейний човен, та й доля фірми викликає серйозне занепокоєння. Втім, страждати ніколи, бо Яакко має встигнути знайти вбивцю і владнати решту справ. Справжня чорна комедія!

"Коко 2.0", Жорж Бату; Видавництво Старого Лева

Дорж Бату, один із найулюбеніших письменників всієї України, автор бестселерів "Таємниця старого Лами" та "Моцарт 2.0.", в минулому журналіст, а зараз спеціаліст з траєкторій космічних апаратів у Штатах, випускає довгоочікуваний новий роман. "Коко 2.0" – продовження історії, яка розпочалася у книзі "Моцарт 2.0", проте у новій пригодницько-детективній історії на перший план виходить "законодавиця моди з непростим характером і життям – Коко Шанель". Дорж почав роботу над книгою до повномашстбного вторгення, і певний час вагався. чи варто випускати книгу. Але зрештою вирішив це зробити, бо "Нам потрібні зараз хороші і добрі історії".

"Нікелеві хлопці", Колсон Вайтхед; книголав


Якщо ви стежите за сучасною світовою літературою, то точно чули ім'я одного з найтитулованіших американських авторів Колсона Вайтхеда. У 2020 році роман "Нікелеві хлопці" здобув Пулітцерівську премію, став однією з найобговорюваніших книжок у Штатах та дістав схвальні відгуки від, здається, усіх — починаючи від Барака Обами й закінчуючи Елізабет Гілберт.

Книжка розповідає реальну історію виправної школи Dozier у Флориді. Школа існувала понад 100 років, з 1900-го по 2011-й, а дев’ять років тому її закрили після гучного скандалу щодо застосування насилля в школі. У романі розповідається про двох хлопців, яких несправедливо засудили та відрядили до цього закладу. Темношкірий Елвуд Кертіс заприятелював з Тернером, який теж не винен. Вони підтримують один одного і роздумують про те, як їм тут вижити. Але життя в Академії стає дедалі небезпечнішим...



Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.