До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих книг цього літа від жінок-письменниць

Якщо ви ще не знаєте, що прочитати цього літа, то редакція vogue.ua підібрала нові книжки відомих письменниць, які ідеально доповнять відпустку. Наша добірка про фемінізм, відверті історії і дуже особисті проблеми героїнь книжок Елізабет Гілберт, Сьюзан Чой і Франчески Сіґал.

Trust Exercise ("Вправа на довіру")

Відома своєю феміністичною позицією фіналістка Пулітцерівської премії Сьюзан Чой опублікувала нову книжку "Вправа на довіру". Вона описує життя південної Америки 80-х, а також є одним з найбільш проникливих коментарів до руху Me Too. Роман розповідає про шалене кохання 15-річних школярів Сари і Девіда, які навчаються у вигаданій Академії мистецтв. Вони закохуються одне в одного так, як це можуть тільки підлітки, але пізніше з'являється проблема – в їхні взаємини втручається третя сторона – вчитель акторської майстерності, містер Кінгслі. У харизматичного вчителя виникає дивний інтерес до стосунків підлітків, він втручається в їхнє особисте життя і намагається ними маніпулювати.

Реклама
The Farm ("Ферма")

"Ферма" – феміністична антиутопія Джоан Рамос. Дія в романі розвивається у вигаданому сурогатному центрі промислових масштабів, а в центрі сюжету – історія філіппінської іммігрантки Джейн, яка сподівається на світле майбутнє в Америці. Молода дівчина погоджується стати сурогатною матір'ю і так протягом 9 місяців перебуває на курорті, що обслуговує багатих людей. Джоан у своєму романі зачіпає важливі теми: експлуатації, фемінізму, а також проблем адаптації іммігрантів. Книжка співзвучна з "Оповіддю служниці" Маргарет Етвуд.

City of Girls ("Місто дівчат")

Елізабет Гілберт – письменниця, яка стала відомою завдяки автобіографічному бестселеру "Їсти, молитися, кохати", представляє новий роман "Місто дівчат". Попри те, що роман вона написала незабаром після того, як втратила свою дружину Райю Еліас, історія просякнута життям і натхненням. У центрі сюжету – життя 19-річної Вівіан Морріс на Мангеттені під час Другої світової війни. Головна героїня після закінчення школи переїздить у Нью-Йорк і займає посаду швачки в музичному театрі, де вона дуже швидко стає улюбленицею гламурних танцівниць. У галасливому мегаполісі дівчину очікує низка випробувань: вона заводить гучний роман і потрапляє у скандал, який в підсумку призводить до пробудження фемінізму.

Mother Ship ("Материнський корабель")

Франческа Сіґал – британська письменниця, відома творами "Невинні" і "Незграбний вік". Своїм новим автобіографічним романом "Материнський корабель" авторка доводить, що вона також талановитий мемуарист. Роман, написаний у формі щоденника, описує непростий період з життя Франчески, коли вона на 10 тижнів раніше народила дівчаток-близнят. Вона відверто розповідає про падіння та злети раннього материнства, про жіноче лібідо і про свої материнські переживання, при цьому робить це не тільки несамовито, але і саркастично смішно.

Three Women ("Три жінки")

Журналістка Ліза Таддео писала книжку "Три жінки" майже десять років. Цей роман – наукова робота, основана на багатогодинних інтерв'ю з її трьома головними героїнями. У центрі сюжету – життя трьох абсолютно різних жінок, їхні сексуальні бажання і інтимні історії. Меггі – 23-річна дівчина з Північної Дакоти, яка мала стосунки зі своїм одруженим учителем, ще коли була неповнолітньою; другою є домогосподарка Ліна з Індіани, яка заводить інтрижку через те, що її хлопець відштовхує її; і Слоан – власниця ресторану в багатому Род-Айленді, чоловік якої любить дивитися, як вона займається сексом з іншими чоловіками. Сьогодні жіноча сексуальність є однією з найгарячіших тем для обговорення, тому книжка актуальна як ніколи.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.