До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 літніх книжок, які читаються на одному диханні

Улітку завжди хочеться читати більше, ковтаючи книги, ніби солодке повітря у липні. Ми зібрали добірку "літніх" книжок, які читаються легко, на одному диханні – тут і новий роман від авторки "Їсти, молитися, кохати" Елізабет Гілберт, і чудова історія Фредріка Бакмана про на перший погляд неприємну, а насправді чудову бабусю Брітт-Марі, і багато інших прекрасних книжок.

"Природа всіх речей" Елізабет Ґілберт, Видавництво Старого Лева

Новий роман однієї з найпопулярніших письменниць Америки, авторки всесвітньо відомих книжок "Їсти, молитися, кохати" та "Місто дівчат" Елізабет Гілберт це 700 сторінок, але, попри обсяг, читається він дуже легко. Нагадує авантюрні романи 19 століття – з великою кількістью героїв, пригодами, подорожами. Головною його героїнею є Алма Віттакер, "жінці з гострим допитливим розумом та невгасимою допитливістю до навколишнього світу, випала доля жити в епоху наукових експедицій і революційних просвітницьких ідей, коли вчені були авантюристами й романтиками". Донька відомого ботаніка та бізнесмена, вона змалечку цікавиться батьковою справою, прекрасно вчиться і має всі підстави, щоб стати знаним на увесь світ ботаником – але чи вдасться зробити це у 18 сторіччі, де жінок взагалі не сприймають усерйоз?.. Можливо, книжка й завелика задля того, щоб носити її з собою в сумочці, але читати її влітку в міському парку, десь під каштанами, буде неабияким задоволенням.

Реклама
"Ловець океану", Володимир Єрмоленко, Видавництво Старого Лева

Герой дебютного роману українського філософа, політолога, доктора політичних наук Володмира Єрмоленко – Одісей, герой міфів Давньої Греції. Він повертається на Ітаку після двадцяти років блукань. Але вдома не знаходить ані своєї дружини Пенелопи, ані свого сина Телемаха. Він розуміє, що став на хибний шлях і тепер мусить виправити свої помилки. Одіссей здійснить свою подорож у зворотному напрямку, від Ітаки до Трої... Неймовірно поетичний, легкий, красивий роман, який ви, швидше за все, проковтнете за один вечір.

"Брітт-Марі була тут", Фредрік Бакман, Книголав

Усі книги шведського письменника Фредріка Бакмана надихають на те, щоб любити людей не за щось конкретне, а просто за те. що вони існують, співчувати їм – і це прекрасно. Можна це сказати і про роман "Брітт-Марі була тут", що описує долю 63-річної Брітт-Марі – жіночки, яка завжди намагається поводитися як культурна людина, складає списки з приводу і без, обожнює прибиратися. Якось чоловік, з яким Брітт-Марі провела все життя та дуже кохала,.зраджує її, і Брітт-Марі вирушає в провінційне містечко Борг, щоб уперше за останні 40 років влаштуватися на роботу. Що буде далі, ви навіть і уявити не можете – але від цієї прекрасної історії сміятиметеся й плакатимете водночас.

"Клуб любителів книжок та пирогів з картопляного лушпиння", Мері-Енн Шаффер,Vivat

Дія цієї книги з чудернацькою назвою відбувається в Лондоні в повоєнні роки. Молода письменниця Джулієт шукає сюжет для нового роману – і випадково знайомиться з чоловіком з острова Гернс,що під час війни потерпав від німецкої окупації. Джулієт вирушає на острів, і знаходить там не лише сюжет для книги, але й кохання. "Клуб любителів книжок та пирогів з картопляного лушпиння" написана на основі листування реальних жителів острова, та містить зворушливі та драматичні оповіді свідків про часи окупаціїї – і про жагу до життя та один таємничий книжковий клуб, які допомогли їм вижити...

"Брехливе життя дорослих", Елена Ферранте; Клуб сімейного дозвілля

Новий роман суперзірки світової літератури Елени Ферранте, авторки циклу "Неаполітанський квартет", поапулярність якого здобула Елені місце в рейтингу 100 найвпливовіших людей світу за версією Time. "Брехлива доросле життя" — захопливий роман про дорослішання, яке для головної героїні починається з почутої фрази про те, що вона — негарна... Його дія відбуваться в Неаполі в 1990х роках: Якось 12-річна Джованна чує, як її батько Андреа зневажливо порівнює її зовнішність із зовнішністю своєї таємничої сестри Вітторії, яку в родині пов’язують з найнепривабливішим. Джованна вирушає на пошуки Вітторії, щоб з’ясувати всі сімейні таємниці. Мудра, пронизлива книга про пошук себе, жіночність, повна гумору, іноді навіть гіркого. Варто прочитати, а потім поділитися книгою с близькою подругою.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.