До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 книжок, які допоможуть впоратись із тривожністю

Як піклуватись про себе, відновлюватись емоційно та морально, як не застрягати у власних переживаннях та рухатись далі — відповіді на всі ці запитання можна знайти у гарних книжках. В нашій добірці — п'ять популярних видань, що допоможуть впоратись з тривожністю.

"Дар", Едіт Еґер

Едіт Еґер — відома й успішна психотерапевтка, спікерка на найбільших конференціях Америки, а також та, що вижила в Аушвіці. Її нова книжка "Дар" чудова насамперед тим, що це не теоретизоване абстрактне розмірковування про те, як поліпшити своє життя вже сьогодні. Ні, навпаки — це 12 конкретних порад, як позбутись відчуття жертви, зцілитись від дитячих травм, переживати втрати та горе, як виходити з конфліктних ситуацій чи не потрапляти у них, як прийняти та полюбити себе. Кожен розділ містить історії з власного життя (а Едіт є що розповісти) та з життя пацієнтів Еґер.

Реклама

"Зимівля. Цінність відпочинку й усамітнення у скрутні часи", Кетрін Мей

Фізичне відчуття затишку допомагає зменшити тривожність, упевнені психологи. Про те, як піклуватись про себе та відновлюватись емоційно, морально та фізично під час такого непростого сезону, як зима — чудова книжка Кетрін Мей "Зимівля". Нам треба перестати сприймати цю пору року як щось безглузде, нервовий зрив, недостатню силу волі. Не намагатися ігнорувати чи відкидати її. Вона реальна, і слід навчитися запрошувати зиму. Нехай ми зимуємо не з власного вибору, але можемо вибирати, як це робити, каже авторка. Кетрін Мей написала цю книгу у непростий період життя: її чоловік захворів, син перестав відвідувати школу, а проблеми зі здоров’ям змусили покинути роботу.

"Простими словами. Як розібратися у своїй поведінці", Ілля Полудьонний, Марк Лівін

Продовження популярної книжки "Простими словами. Як розібратися у своїй поведінці", що написана на основі подкасту про психологію "Простими словами". Дійсно, автори книжки — психолог Ілля Полудьонний та письменник, видавець The Village Україна Марк Лівін — простими словами, влучно та яскраво говорять про складні речі. Чому люди так по-різному реагують на ту чи іншу подію? Чому хтось сміється, хтось плаче, хтось тримає дистанцію, а комусь навпаки потрібна близькість? Чому декому вдається перетворювати злість та образу на любов, а хтось застрягає в переживаннях і не здатен рухатися далі? Книга про способи адаптації до різних життєвих ситуацій. Про те, як дбати про ментальне здоров’я в умовах стресу. В часи війни та затяжної кризи, в якій перебуває кожен із нас, ця книжка — неймовірно цінне читання.

"Стіни в моїй голові. Жити з тривожністю і депресією", Володимир Станчишин

"Основна ідея моєї праці, — каже психотерапевт Володимир Станчишин, — допомогти людині зрозуміти свій тривожний стан, і тоді або спробувати його змінити, або навчитися з ним жити". Станчишин — один із тих українських психотерапевтів, який докладає багато зусиль для популяризації терапії серед широких верств населення, адже впевнений, що вона має бути частиною життя кожного з нас. Його книжка "Стіни в моїй голові" присвячена тривожності, депресії, соціальним фобіям, різним психічним розладам, які більшою чи меншою мірою впливають на звичний спосіб життя людини в соціумі. Вона не вилікує вас від неприємних станів, але допоможе зрозуміти: жити з ними можливо.

"У пастці депресії", Алекс Корба

Важлива книжка, яка допоможе розібратися у поняттях: що таке тривожність, чим вона відрізняється від почуття страху, що таке емоційне вигорання і чим, натомість, є депресія. Автор Алекс Корб — нейронауковець, професор кафедри психіатрії Каліфорнійського університету, тому психологічні процеси розглядає з точки зору фізіології. Він пише про те, що депресія — це не просто поганий настрій. Вона пов'язана з фізіологією та взаємодією елементів нервової системи. Чи можна позбутися тривоги та депресії, змінивши спосіб життя — дізнаєтесь із книжки.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.