До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 еротичних книг до Дня святого Валентина

Напередодні Дня всіх закоханих Vogue UA пригадав улюблені еротичні книги та альбоми. Серед них – як відверта, і свого часу заборонена для видання, повість "Історія ока", так і естетично приємний альбом з фотографіями Гельмута Ньютона.

"Історія ока", Жорж Батай, 1928

Цю повість французького філософа і письменника багато хто вважає нестерпною для читання, іноді навіть занадто відвертою. У ній – любов і збочення, невинність і розпуста, розгул і аскетизм – нерозривні. І все це є обов'язковою умовою еротизму.

Реклама
"Ukrainian Erotic Photography", Віктор Марущенко, Ольга Костирко, Саша Курмаз, Вікторія Мироненко 2017

Цієї осені видавництво "Основи" презентувало першу англомовну книгу про українську еротичну фотографію. Книгу видали тиражем, лімітованим в 1000 екземплярів, і її практично розкупили ще до релізу. Тому знайти альбом буде нелегко, від цього отримати його ще цікавіше.

"Helmut Newton: WHITE WOMEN", Гельмут Ньютон і Філіппе Гарнер, 1976

55 фотографій всесвітньо відомого фотографа Гельмута Ньютона на 128-и сторінках. Цей альбом став першим оглядом в книжковій формі фотографій Ньютона, що початково були створені, як редакційні роботи для французьких, британських і американських "Vogue", "Vogue Homme", "Oui", "Playboy" і "Stern". Серед героїв книги – актриса Шарлотта Ремплінг, модель Верушка Лендорф, дизайнер Карл Лагерфельд, художник Девід Гокні і дружина фотографа – Джун Ньютон. І, звичайно ж, більшість фотографій виконані у властивій Ньютону еротичній манері.

"Історія О", Домінік Орі, 1954

Культова книга в БДСМ-спільноті. Саме з "Історії О" беруть початок багато термінів, які зараз використовують в субкультурі. За мотивами французького роману знято не один фільм, вважається, що він став прообразом сучасного роману "П'ятдесят відтінків сірого".

"Піаністка", Ельфріде Єлінек, 1983

Більшості людей "Піаністка" відома як фільм режисера Міхеля Ханаке з Ізабель Юппер у головній ролі. Насправді, фільм оснований на романі австрійської письменниці і лауреата Нобелівської премії з літератури – Ельфріде Єлінек. У книзі присутні високі ноти еротики і філософії.

Читайте також:

Секреты идеальной внешности Дженнифер Энистон

Со счастливым концом: зачем девушки смотрят фильмы для взрослых

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.