До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 класних книг для повільного читання

Разом зі швидкістю й ефективністю, в сучасному світі мають значення усвідомленість і розстановка. Ці 5 гучних книг якраз створені для вдумливого читання без зайвого поспіху.

Photo: Getty Images
"Атлант розправив плечі", Айн Ренд

"Атлант розправив плечі" — найбільший і відомий роман американської письменниці й філософа Айн Ренд. У романі описується протистояння між талановитими й мудрими людьми, на яких тримається країна, і посередністю, яку просувають глави держави. Ця антиутопія заслуговує на пильну увагу і занурення.

Реклама
"Леонардо да Вінчі", Уолтер Айзексон

Журналіст і біограф Уолтер Айзексон, відомий за працями про Стіва Джобса і Альберта Ейнштейна, не залишив без уваги і особистість знаменитого художника Леонардо да Вінчі. Основну увагу в біографії Айзексон приділяє симбіозу художніх і наукових здібностей да Вінчі, які багато хто вважає феноменальними.

"Походження всіх речей", Елізабет Гілберт

Об'ємний роман про життя жінки, позбавленої будь-якої привабливості, що знайшла розраду в ботаніці, а саме, у вивченні моху. Дія роману зачіпає XVIII і XIX століття, коли зайва стриманість вважалася хорошим тоном, і люди, здатні пристрасно любити, відмовляли собі в цьому задоволенні.

"Потік", Міхай Чіксентміхайі

Книга про відчуття щастя від улюбленої справи і професії. Видатний вчений Міхай Чіксентміхайі на прикладі творчих професій пояснив, що означає бути в потоці і відчувати радість від поточного моменту. Він переконаний, що таке самовідчуття доступне кожному, і тим більше, має бути присутнім у всіх сферах людського життя. Слова вченого не позбавлені філософії і абстрактних висловів, тому повільне, усвідомлене читання буде правильним для такої літератури.

"Sapiens: коротка історія людства", Юваль Ной Харарі

Ця книга вперше була опублікована ще в 2011 році, але світову популярність здобула значно пізніше. Попри те, що її серйозно розкритикували фахівці — критики і антропологи, — серед читачів більше позитивних відгуків. Ізраїльський професор історії Юваль Ной Харарі описав історію людства доступною мовою всього в одній книзі. Якщо ви далекі від історії і хочете трохи розширити діапазон своїх знань, то можна почати з цієї роботи.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.