До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

13 книг азійських авторів, які варто додати до списку для читання

Для багатьох з нас читання спосіб дізнатися про інших і про себе. Але, йтиметься про книги, фільми чи театр, відсутність різноманітності в основному потоці інформації, яку ми споживаємо, призводить до серйозних наслідків.

Як ми знаємо з новин, у США прокотилася хвиля злочинів на ґрунті ненависті до азійських народів. З огляду на цей факт, зараз саме час для урізноманітнення своєї книжкові полиці, створивши простір для тих голосів і історій, які занадто часто відкидаються масовою культурою. Азійські письменники внесли в сучасну літературу мудрість, серце і талант. Від переосмислення стану світу до любовних історій, роботи азійських авторів це втілення надії і розуміння. Vogue зібрав 13 книг азійських авторів, які радимо додати на вашу книжкову полицю.

Реклама
"Співчуваючий", В’єт Нгуєн Тан

Для шанувальників військових драм цей захоплюючий шпигунський роман розповідає історію кохання, що відбувається в Сайгоні 1975 року, досліджує політику, показує війну у В'єтнамі через призму капітана, який розривається між двома світами, і, зрештою, досліджує її наслідки в сьогоднішньому політичному кліматі.

Sour Heart, Дженні Чжан

Твори Дженні Чжан здатні пробудити найглибші емоції в безодню. У своїй дебютній збірці оповідань Чжан досліджує життя семи американських дівчаток китайського походження, які виросли в Нью-Йорку, і подає нефільтроване і похмуро-гумористичне оповідання про підлітків-іммігрантів.

"Як написати автобіографічний роман", Олександр Чі

Ця книга — ще один варіант для шанувальників есе. Видання — інтимний колаж особистих роздумів про ключові моменти життя Чі, від дитинства до його шляху до кар'єри письменника. Вдумлива, не за віком мудра і безстрашно вразлива, праця Чі має бути прочитанию всіма. Його роботи про те, чи має мистецтво значення в такому проблемному світі, як наш, особливо зворушливі.

Ministry of Moral Panic, Аманда Лі Куї

Дебютна белетристика Аманди Лі Куї, однієї з найяскравіших письменниць Сінгапуру, є дуже яскравим і душевним твором. Це книга, яка містить колекцію ексцентричних історій про видатних персонажів, цю книгу можна назвати ідеальною протиотрутою для тих, кому бракує уваги.

Interior Chinatown, Чарльз Ю

Веселий, проникливий і надзвичайно своєчасний, роман Чарльза Ю розповідає історію актора, який, схоже, не може уникнути відведеного йому набору ролей, яким він та інші американці китайського походження, подібні до нього, обмежені в Голлівуді. Творчо критикуючий діапазон оповіді в сучасній поп-культурі, це глибоко особистий роман про расу, стереотипи, асиміляцію і ухиляння від тих ролей в житті, які ми змушені грати.

Breasts & Eggs, Міеко Кавакамі

Прославлений роман Муракамі Breasts & Eggs розповідає про життя трьох різних жінок, кожна з яких опиняється в пастці власного тіла, і глибше розглядає нюанси жіночого життя.

Pachinko, Мін Чжин Лі

Починаючи з жінки, яка приймає доленосне рішення, Pachinko досліджує, як низка подій змінює траєкторію життя чотирьох поколінь корейської сім'ї, що живе в Японії. Роман Чжин Лі за участю пристрасних і вольових персонажів, став дуже захопливим читанням, яке водночас є сімейною сагою, історією кохання й історичною фантастикою.

"Секс і марнославство", Кевін Кван

У автора "Шалено багатих азіатів" у списку успіху є не менш скандальна сучасна історія кохання "Секс і марнославство", дія якої відбувається в Нью-Йорку, Хемптоні і Капрі. Це цілком поблажливе чтиво для тих, кому бракує подорожей і хороших пліток.

"Людина-комбіні", Саяка Мурата
Головній героїні 36 років, і впродовж книги вона згадує місце, де пропрацювала півжиття крамничку Smile Mart. Тепла і чаруюча розповідь про прожите життя і тиск сучасної робочої культури, напівавтобіографічний роман Мурати ода тому, щоб знайти свою радість і побачити значення в незначному.
"І всюди тліють пожежі", Селеста Інг

Шанувальники "Великої маленької брехні" легко потраплять у цей захоплюючий світ секретів і обману в маленькому містечку. Коли загадковий дует молодої матері і доньки приїздить у місто, починає відбуватися низка жахливих подій.

"Лише коротку мить земну ми всі прекрасні", Овшен Вонг

Дебютний роман Вонга має епістолярну форму, син пише матері-одиначці, яка його виховувала. Завдяки приголомшливій прозі ми спостерігаємо за історією, що ранить, але в її основі — любовний лист надії. Це неабиякий роздум про расу, родину, клас і мужність, це те, що варто прочитати, якщо ви готові до занурення у щось глибоке.

"Коефіцієнт поцілунку", Гелен Хоанг

"Коефіцієнт поцілунку" книга для любителів гарного ромкому. Ця історія водночас чарівна, з гумором, цікава і доволі ризикована.

"Мій улюблений Sputnik", Харукі Муракамі

Для тих, хто ще не вирушив у подорож роботами Муракамі, цей роман чудовий для того, щоб почати знайомство з письменником. "Мій улюблений Sputnik", наповнений чудовими відкриттями і чарівним сюрреалізмом, які лише Муракамі міг втілити в захоплюючу історію любові, розповідає про нерозділене кохання і про те, що означає справді когось знати.

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.