До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 історичних романів, з якими можна подорожувати у часі

Якби ви могли подорожувати назад у часі, в який період ви перемістилися б? У цій добірці ми пропонуємо п'ять історичних романів, які дозволять читачам "побувати" у різних епохах за різних умов.

"Повернення додому", Яа Ґ'ясі

Реклама

Приголомшливий дебютний роман американської письменниці ганського походження розповідає про одну родину протягом восьми поколінь та за різноманітних умов: від колоніальної Гани до епохи джазу в Гарлемі. Напружена та емоційно резонансна — це історія про надії, жертви та спадщину, оскільки плани та обіцянки, зроблені персонажами в одній главі, стають реаліями нащадків цих персонажів сторінками пізніше.

"Залишок дня", Кадзуо Ішіґуро

Роман Кадзуо Ішіґуро, за який він отримав Букерівську премію 1989 року, написаний у формі щоденника спогадів від першої особи — дворецького Стівенса, який працював у лорда в маєтку Дарлінґтон-Голл. У своїх роздумах Стівенс згадує про роки його служби, тривоги, жаль, невисловлені відчуття та відчай. Роман також був адаптований у фільм з Ентоні Гопкінсом та Еммою Томпсон у головних ролях.

"Природа всіх речей", Елізабет Ґілберт

У Філадельфії XIX століття Альма Вітакер, дочка багатого торговця хініном, вивчає явища світу природи як талановитий ботанік. Новітні теорії еволюції, питання науки та містики, а також яскравий роман опинилися в центрі уваги історичної оповіді Ґілберт в одному з її найбільш недооцінених творів.

"Між двох часів", Джек Фінні

Реальна історія та подорожі в часі поєднуються в романі Джека Фінні 1970 року. Сюжет розповідає про художника, залученого для допомоги в секретному урядовому проєкті. Цей твір дає можливість поглянути на історію (та архітектуру) минулого. Окрім того, цікаво, що подорож у часі відбувається без допомоги технічних винаходів, а завдяки психічним силам мандрівника.

The Fraud, Зеді Сміт

У своєму останньому романі англійська письменниця Зеді Сміт використовує вікторіанську епоху, щоб дослідити відносини між Англією та колоніальною Ямайкою. У центрі сюжету — кримінальний процес XIX століття за участю чоловіка, який наполягав, що він спадкоємець великого статку. Історію розповідає економка та майбутня письменниця, яка захоплюється процесом і його головним свідком — колишнім поневоленим чоловіком. Так у своєму першому історичному творі Сміт переосмислює соціальні проблеми того часу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.