До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Запам’ятати море: 5 фільмів з яскравими пляжними сценами

Якщо візуальна естетика — це ключовий чинник у виборі чогось для перегляду, то ці п’ять фільмів зібрано саме для того, щоб потішити око. (Сюжет у них прекрасний за замовчуванням.)

"Блакитна лагуна" (1980)

Перший фільм із серії так званої "робінзоніани", коли двоє дітей опиняються на безлюдному острові, вимушені адаптуватися до нових умов життя і дорослішання в джунглях, на піску й просто неба. "Блакитна лагуна" — фільм, знятий на основі однойменного роману Генрі де Вер Стекпула, — є кілька екранізацій. Фільм 1980 року — перший і, здається, один з найкращих: наївний, відвертий, гарний.

Реклама
"Вогненні колісниці" (1981)

Неймовірно естетичний, серйозний фільм, що наснажує на перемогу. В основі сюжету дві реальні історії британських атлетів Гарольда Абрагамса й Еріка Лідделла, які в 1924 році брали участь у літніх Олімпійських іграх у Парижі. Ось так дивишся фільм і хочеш, щоб усі спортивні драми були такими: чуттєвими й реалістичними, гарними й людяними. Хоча інакше й бути не може — не дарма ж фільм має кілька премій Каннського кінофестивалю, премій "Оскар", BAFTA і надзвичайну музичну композицію грецького композитора Вангеліса.

"Пляж" (2000)

Дивний трилер з Леонардо Ді Капріо й островом у головній ролі. Непередбачені обставини розгортаються в Таїланді, де за рекомендацією випадкового зустрічного герой Ді Капріо з двома туристами вирушає на чудовий пляж на сусідньому острові. На новоспечених знайомих чекає щось незвичайне і вони змушені пристосовуватися до обставин, що приховують у собі більше небезпеки, ніж насолоди.

"Нащадки" (2011)

Можна сміливо заявити: якщо фільм знімали на Гаваях — майже все одно, про що він. Комедія "Нащадки" з Джорджем Клуні, Шейлін Вудлі і Джуді Ґрір розповідає про сім’ю, яка стикається відразу з двома важкими питаннями: продажем маєтку і нещасним випадком. Конфлікти тут згладжуються, а важливе виходить назовні. Якщо обійтися без спойлерів, то знайте: добро перемагає, а важкі ситуації зближують.

"На березі" (2017)

Драма "На березі" показує стосунки двох абсолютно різних людей, які закохуються, одружуються і стикаються з проблемами інтимного характеру. Приємний для ока фільм, що тримає в напрузі. Стрічку знято за мотивами однойменного роману Яна Мак’юена із Сіршею Ронан і Біллі Гоулом у головних ролях. Ви навряд чи пошкодуєте, якщо подивитеся його.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.