До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Яким буде п’ятий сезон серіалу "Корона"

Вже в листопаді Netflix випустять п’ ятий сезон "Корони", який покаже розлучення принцеси Діани та принца Чарльза. Розповідаємо все, що відомо про новий сезон.

Головне, що треба знати: наступна частина "Корони" охопить розлучення принца Чарльза й Діани, принцеси Уельської, а також трагічну смерть останньої в 1997 році.

Реклама
Хто зіграє Королеву в 5 сезоні "Корони"?

Імельда Стонтон, яку всі знають за роллю Долорес Амбридж у серіалі про Гаррі Поттера, змінить Олівію Колман у п’ятому сезоні. "Мені подобалося дивитися „Корону" із самого початку", — каже Стонтон. "І Клер Фой, і Олівія Колман привнесли щось особливе й унікальне в сценарій творця серіалу Пітера Моргана. Для мене велика честь доєднатися до такої виняткової творчої команди й довести The Crown до завершення". 30 липня 2021 року Netflix опублікував першу світлину Стонтон в образі в стриманій блузці з бантом і з ниткою перлів на шиї.

Хто ще буде в 5 сезоні "Корони"?

Елізабет Дебікі, виконавиця однієї з головних ролей у "Великому Гетсбі" База Лурмана та фільмі "Тенет" Крістофера Нолана, зіграє Діану, принцесу Уельську в п’ятому сезоні "Корони". "Дух принцеси Діани, її слова та її вчинки живуть у серцях багатьох людей. Для мене справжній привілей і честь приєднатися до цього серіалу, який зачепив мене з першого епізоду", — сказала австралійська актриса. Тим часом актор Домінік Вест замінить Джоша О’Коннора у ролі принца Чарльза. Netflix вже випустили перші кадри з їхніми персонажами, і кадри справді дивовижні.

Крім того, Леслі Менвілл з’явиться в ролі принцеси Маргарет – після того, як цю характерну героїню вже грали Гелена Бонем Картер і Ванесса Кірбі. Менвілл чи не найбільше визнання здобула після знімання у фільмі "Примарна нитка" 2018 року, за який дістала номінацію на "Оскара" і премію BAFTA.

Що стосується принца Філіпа, то актор Джонатан Прайс ("Гра престолів") стане останнім герцогом Единбурзьким у "Короні". 74-річний валлійський актор дістав свою першу нагороду за найкращу чоловічу роль на церемонії вручення премії "Оскар" 2020 року за роль у фільмі Netflix "Два папи". До речі, Прайс раніше часто грав королівських героїв у кількох найбільших трагедіях Шекспіра, включно з Гамлетом на Бродвеї, за яку здобув Laurence Olivier Award.

Чи з’являться принц Вільям і принц Гаррі в 5 сезоні "Корони"?

Так, обидва принци з’являться в серіалі. Цікаво, що юний актор Сенан Вест – син Домініка Веста – зіграє підлітка Вільяма в п’ятому сезоні. Вільяму й Гаррі було 15 і 12 років відповідно, коли їхня мати померла в 1997 році. І якщо Гаррі здебільшого був захищений від преси у своїй школі Ладгроув, то Вільямові довелося боротися з впливом медіа. Тоді таблоїди були буквально одержимі романтичним життям Діани – а юний Вільям якраз навчався в Ітоні. Залишається з’ясувати, чи сценарист Пітер Морган підкреслить ту напруженість, яка виникла в стосунках між принцесою Діаною та її старшим сином через таблоїди.

Про який період розповідатиметься в 5 сезоні "Корони"?

На сьогодні кожна частина "Корони" охопила приблизно десятиліття. З огляду на це, п’ятий сезон може розпочатися на початку 90-х і закінчитися на початку нульових.

Десятиліття, про яке йдеться, було особливо бурхливим для королеви. У 1992 році вона виступила з промовою на 40-ву річницю свого сходження на престол, в якій назвала той рік своїм "annus horribilis". Адже тоді розпалися три шлюби її дітей. Розлучення принца Ендрю та Сари Фергюсон у березні; розлучення принцеси Анни з Марком Філліпсом у квітні, а в грудні було оголошено про розлучення принца Чарльза й принцеси Діани. Також цього року сталася пожежа у Віндзорському замку, яка в кінцевому підсумку призвела до того, що королева сплатила податок на свій дохід і відкрила Букінгемський палац для громадськості, щоб профінансувати реставрацію.

Також відомо, що сумнозвісне інтерв’ю принцеси Діани "Панорама" 1995 року може стати центром цілого епізоду п’ятого сезону. Тоді в майже годинній програмі вона розповіла журналістові Мартіну Баширу з BBC про свої стосунки з принцом Чарльзом і переконання, що "в цьому шлюбі нас було троє"...

Імовірно, в п’ятому сезоні також покажуть розлучення принца Чарльза й принцеси Діани в 1996 році, а також трагічну смерть останньої в автокатастрофі в 1997 році...

Якими будуть костюми в 5 сезоні "Корони"?

Володарка премії "Еммі", дизайнерка костюмів Емі Робертс, яка працювала над третім сезоном, повернулася для роботи над останньою частиною. На фото зі знімального майданчика Елізабет Дебікі дивовижно схожа на принцесу Діану. Вона гуляє вздовж моря в зеленому купальнику й білих шортах, махає комусь з яхти, одягнена у квітчасту сукню з широкими плечима, і проходжується в іспанському селищі в костюмі кольору хакі. Як і в попередніх сезонах, багато образів натхнені оригінальним убранням Діани.

Новий сезон "Корони" вийде вже в листопаді цього року. Поки ж, в очікуванні, варто передивитися прекрасний фільм "Королева" 2006 року з Гелен Міррен у ролі королеви Єлизавети. До речі, сценарій до нього написав той сами Пітер Морган, автор "Корони".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.