КУПИТИ КВИТКИ

Все, що відомо про другу частину фільму "Дюна"

29 лютого на екрани виходить "Дюна: Частина друга" — чи не найочікуваніший блокбастер року. І поки головні зірки фільму — зокрема, Зендея та Тімоті Шаламе — зводять публіку з розуму своїми модними образами на червоних хідниках під час промотуру, саме час дізнатися, що ж на нас чекає.

Екранізація культового роману "Дюна" Френка Герберта завжди була мрією режисера Дені Вільнева. Не лякало його і те, що роман неофіційно вважається невдалим для екранізації (адже свого часу експериментальний фільм Девіда Лінча 1984 року не був прийнятий публікою). Перша частина "Дюни", що вийшла у 2021 році, показала, що Вільнев, який на той момент вже зняв свої гіти "Прибуття" та "Той, що біжить по лезу 2049" — ідеальний режисер для втілення цієї красивої історії про сміливого принца Пола Атріда (Тімоті Шаламе), що бореться за планету Арракіс, свою родину та народ.

Реклама.

У 2021 році фільм зібрав у міжнародному прокаті понад $400 млн та отримав захоплені відгуки критиків, які зокрема виділяли Вільнева, акторську гру, візуальні рішення та музику Циммера, та здобув 10 номінацій на "Оскар" і шість статуеток. Оскільки роман Герберта дуже щільний та насичений деталями, перша картина фактично охопила тільки третину подій, описаних в романі, тож майже одразу Вільнев взявся за роботу над другою стрічкою.

Історія другої частини "Дюни" розпочнеться одразу після подій, змальованих у першому фільмі. Головний герой Пол Атрід (Тімоті Шаламе) вирушає у міфічну подорож та об’єднується з Чані (Зендея) та фріменами — на шляху помсти змовникам, які знищили його родину. Стоячи перед вибором між коханням свого життя та долею всесвіту, Пол намагається запобігти жахливому майбутньому, яке може передбачити лише він.

Режисер Вільнев під час однієї з пресконференцій зазначив, що сиквел "більш живий", ніж його перший фільм "Дюна". "Для мене цей фільм набагато кращий, ніж перший, — сказав Вільнев. — У ньому є щось більш живе. Я намагався досягти інтенсивності та якості емоцій, яких я не досяг у першій "Дюні". Я не кажу, що фільм ідеальний, але я дуже задоволений".

Леа Сейду

На акторському складі "Дюни" варто зупинитися окремо, адже Вільнев зібрав у фільмі не просто зірковий склад, а по-справжньому актуальних акторів, за якими сьогодні слідкує увесь світ. Тімоті Шаламе, Ребекка Фергюсон, Джош Бролін, Стеллан Скарсгард, Зендея, Шарлотта Ремплінг і Хав’єр Бардем повернулися до своїх ролей першого фільму. До того ж, до акторського складу приєднаються Флоренс П'ю та Остін Батлер у доволі неочікуваних образах.

Остін Батлер

Зірка стрічки "Елвіс" Остін Батлер у трейлері з‘являється в образі лиходія з лисою головою і неживими очима. Батлер зіграв Фейда-Раута, якого грав Стінг в екранізації Девіда Лінча 1985 року. Фейд-Раута — злий племінник барона Харконнена (Стеллан Скарсгард) і брат садиста Глоссу Раббана (Дейв Батіста). Два брати змагаються, щоб стати спадкоємцем родини Харконненів на планеті Арракіс. Режисер Дені Вільнев назвав персонажа Батлера "олімпійським майстром меча, схрещеним із серійним вбивцею-психопатом".

Флоренс Пью

Номінантка на "Оскар" Флоренс П’ю приєднується до "Дюни" в ролі принцеси Ірулан, доньки імператора-падишаха, якого грає Крістофер Вокен. Принцеса стане частиною любовного трикутника із Чані (Зендея) і Полом (Тімоті Шаламе), адже останній має одружитися з донькою імператора, щоб заволодіти королівством. Загалом сюжет другого фільму нарешті дасть нам більше деталей про стосунки Пола Атріда та Чані — сміливої дівчини з племені фременів. Адже в першому фільмі героїня Зендеї з’являється фактично в кінці і ми бачимо тільки зародження їхнього кохання — фанати навіть підрахували, що у першому фільмі Зендея в кадрі не більше семи хвилин, і чекають сатисфакції.

Зендея

В інтерв'ю напередодні прем’єри акторка поділилася враженнями від роботи над фільмом, що став для неї справжнім експериментом. Вона зізналася, що "було смішно намагатися зрозуміти в цих футуристичних космічних декораціях, наприклад, як герої фліртують?" Власне, якими можуть бути стосунки і флірт між космічною воїтелькою і молодим принцом планети? Що ж, судячи з трейлеру, це доволі романтично. Знімання фільму проходили у віддалених пустельних місцях в Абу-Дабі та Йорданії, а найромантичніші сцен знімали на заході сонця, у так звану "золоту годину" — тож у кадрі легендарного оскароносного оператора Грега Фрейзера Пол та Чані замріяні та сильні водночас.

Просто зараз триває промотур фільму, і для молодих акторів кожна червона доріжка стала подіумом, де вони не тільки демонструють оригінальні образи, а ще й проводять модні паралелі між власними образами та стилем героїв. У Мексиці Зендея була вбрана у сукню бренду Torishéju, який у жовтні дебютував на паризькому Тижні моди. Сукня створена зі смужок сірої, оливкової та чорної тканин, а частина матеріалів згорнута в мотузки, що зробило вбрання дещо схожим на костюми, які носила героїня Зендеї в першому фільмі. Тим часом Флоренс Пʼю з'явилася у футуристичному комплекті з кроптопу та максіспідниці Rabanne, прикрашеному дзеркалами у формі ромбів.

Проте в іcторію моди точно увійде інший образ Зендеї: 15 лютого на лондонській прем’єрі стрічки артистка вийшла на піщану доріжку у костюмі космічної суперзірки з архівної колекції Thierry Mugler 1995 року. Її стиліст Лоу Роуч доповнив срібні обладунки масивним кольє із сапфірами та діамантами Bulgari, аби точно вразити шанувальників актриси.

Поруч із Зендеєю мали гідний вигляд і її колеги: Флоренс П‘ю обрала сукню з капюшоном у лелітках Valentino, Аня Тейлор-Джой — драматичну білу сукню Dior, для Тімоті Шаламе Гайдер Аккерманн підготував об’ємну футболку та декоровані штани, Леа Сейду позувала у сукні Louis Vuitton з аплікаціями з бісеру, Ребекка Фергюсон — у кутюрному вбранні Fendi, а Остін Батлер з’явився на червоній доріжці у Gucci.

Що ж, настільки вдало використовувати моду, аби підсилити інтригу від очікування та додатково розкрити характери персонажів фільму — тільки за це команда "Дюни" гідна аплодисментів. В український прокат стрічка виходить 29 лютого.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.