До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Вікторія Тігіпко про те, як провели ланч жінок-номінантів на "Оскара"

З 2014 року Діана фон Фюрстенберг, одна з найвідоміших американських дизайнерів, проводить ланч жінок-номінанток на "Оскара", запрошуючи гостей на власну віллу в Беверлі-Хіллз. У Голлівуді ланч називають "гімном для жінок", а сама дизайнер розповідає, що ця зустріч для неї – ще одна можливість зачепити важливі гендерні питання. Цього року на ланчі побувала президент Одеського кінофестивалю Вікторія Тігіпко – і розповіла Vogue.ua про враження.​

Діана фон Фюрстенберг і Лора Дерн

Отримати запрошення на щорічний ланч з жінками-номінантками на премію "Оскар" – дуже поважно. Але навіть якщо прибрати в сторону світську складову, то ще це дуже важливо: гендерна рівність в світовому кіно поки на низькому рівні. Згідно з дослідженнями, 2016 року 75% членів Американської кіноакадемії становили чоловіки. З тих пір кількість жінок кіноакадемії збільшилася на 358%.

Реклама

Діана фон Фюрстенберг гуртує жінок на цей ланч вже п'ятий рік поспіль. Ми з Діаною познайомилися в Нью-Йорку на Founders Forum, де вона і запросила мене на ланч. На приватній віллі в Беверлі Хіллз були присутні майже всі актриси, номіновані на отримання найпрестижнішої кінопремії світу цього року. Розпочався захід з вітального слова Діани, потім виступила Сальма Гайєк і неймовірна Доун Хадсон, СЕО Американської кіноакадемії. Все спічі були присвячені темі жінок, їх ролі в індустрії і посиленню цього.

Сальма Гайєк
Міранда Керр

Мене вразила обстановка: все було легко і невимушено, деякі присутні під час виступів сиділи просто на підлозі, на м'яких подушках – але ж дехто з них номінантки на "Оскара"! Ланч був без м'яса, замість звичайного молока подавали мигдальне – всі номінантки на кінопремію виступають за правильне харчування.

Я рада, що мені вдалося поспілкуватись з багатьма зірками Голлівуду, розповісти їм про Україну, нашу Національну кінопремію "Золота Дзиґа" та Одеський кінофестиваль. Особливо приємно було познайомитись з актрисою Лорою Дерн ( "Синій оксамит", "Твін Пікс", "Велика маленька брехня"), режисером і актрисою Гретою Гервіг (режисер і автор сценарію нашумілої драми "Леді Берд", який цього року претендує на "Оскара" в 5 номінаціях, і вже отримав два "Золотих глобуси"), і Кетрін Кеннеді, яка є найуспішнішим продюсером після Стівена Спілберга.

Грета Гервіг

Запрошення на Одеський кінофестиваль роздані, будемо посилювати жіночу присутність. Всі жінки, які зібралися на цьому ланчі, досягли багато: те, що вони говорять і думають, надихає і змушує діяти. Нам в Україні теж належить виконати важливий, складний, але абсолютно необхідний шлях, який призведе нас до гендерному балансу, і не тільки в кіноіндустрії.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.