До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Венеційський кінофестиваль пройде за планом

Венеційський міжнародний кінофестиваль планують провести відповідно до графіка і як фізичну подію з 2 по 12 вересня, попри пандемію коронавірусу.

ВенецияВенеція

Офіційний представник заходу підтвердив, що кінофестиваль проходитиме в італійському місті, як і заплановано, після того, як у ЗМІ з’явилася інформація про те, що губернатор регіону Венето Лука Зая дав зелене світло на проведення події. Водночас бієнале архітектури й мистецтва перенесено на 2021 і 2022 роки.

Реклама
Лора Дерн на 76-м Венецианском кинофестивалеЛора Дерн на 76-му Венеційському кінофестивалі, 2019

Італія, яка дуже постраждала від пандемії коронавірусу, почала поступово послаблювати карантин, запроваджений з 9 березня. Уряд країни планує знову відкрити кордони для відвідувачів із Шенгенської зони, починаючи з 3 червня. Проте введено суворі правила безпеки, зокрема й соціальне дистанціювання та носіння захисних масок і рукавичок.

Кейт БланшеттКейт Бланшетт

У січні 2020 року оголосили, що президентом журі Венеційського кінофестивалю призначено Кейт Бланшетт. Дворазова лауреатка премії "Оскар" також була президентом журі 71-го Каннського кінофестивалю у Франції у 2018 році.

Каннський кінофестиваль, який спочатку мав відбутися з 12 по 23 травня на чолі з режисером Спайком Лі, перенесли на кінець червня — початок липня, але навряд чи він відбудеться цього року. Також ходять чутки про те, що організатори Каннського й Венеційського фестивалів обговорюють можливості співпраці.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.