До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У музеї Вікторії й Альберта відкривається виставка про "Алісу в країні див"

Alice: Curiouser and Curiouser ("Аліса: все дивніше й дивніше") — 27 червня в музеї Вікторії й Альберта відкривається виставка, присвячена найдивовижнішому тексту у світовій літературі, "Алісі в країні див" Льюїса Керолла.

Балет "Аліса в країні див" Крістофера Вілдона

Відтоді як роман Льюїса Керролла був опублікований у 1865 році, "Пригоди Аліси в країні див" полонили покоління. Тепер, через 155 років після виходу книги — і після зоряної екранізації Тіма Бартона, яку ми всі любимо, — у Лондоні, у Музеї Вікторії й Альберта відбудеться "захоплива й театральна" виставка, яка досліджує еволюцію "Аліси..." від дитячої книги до глобального феномену.

Реклама
Ілюстрації Ральфа Стедмена для "Аліси в країні див"

Alice: Curiouser and Curiouser розповість про те, як історія про маленьку дівчинку, яка відкриває фантастичний світ після того, як падає в кролячу нору, еволюціонувала за межами літератури, надихаючи твори мистецтва, балети, пісні, фільми й моду. В експозицію увійдуть понад 300 предметів: роботи Сальвадора Далі ("Божевільне чаювання", 1969), оригінальні ілюстрації з "Пригод Аліси в країні див" 1866 року, ескізи Волта Діснея для мультфільму 1951 року, роботи художниці Доротеї Таннінг і багато іншого. На виставці також розглянуть вплив Аліси і її фірмової синьої сукні на моду субкультури в Японії, а також виставу Крістофера Вілдона для Королівського балету Лондону (2011) з винахідливими костюмами Боба Кроулі.

Робота Сальвадора Далі

"„Аліса... " закликає всіх нас ставити запитання, вчитися, досліджувати й мріяти, — каже Кейт Бейлі, кураторка виставки. — З’ясувати, чому вона — нескінченне джерело натхнення для найкреативніших умів світу, було неймовірно цікавою пригодою для нас".

Виставка Alice: Curiouser and Curiouser триватиме з 27 червня 2020 по 10 січня 2021 в музеї Вікторії й Альберта, Лондон

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.