До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Пішла з життя актриса Моніка Вітті

Сумні новини прийшли з Італії, де у віці 90 років померла актриса Моніка Вітті. Повідомив про це Вальтер Вельтроні, політик і режисер, на прохання чоловіка актриси Роберто Руссо. "Роберто Руссо попросив мене повідомити, що Моніка Вітті покинула нас. Я роблю це з величезним болем і жалем", — написав він у твіттері. Подробиці поки не повідомляються. Відомо лише, що останні кілька років Вітті боролася з хворобою Альцгеймера.

Моніка Вітті

Нагадаємо, що зірка Моніки Вітті запалала в 1960-х завдяки співпраці з режисером Мікеланджело Антоніоні, який зняв її в стрічках "Затемнення" (1962), "Пригода" (1960) і "Ніч" (1961). Вона була іконою італійського кінематографа, переконливо граючи як у драматичних фільмах, так і комедійних. Моніка Вітті володарка п’яти премій "Давид ді Донателло" — однієї з найпрестижніших в Італії. У 1980-х вона навіть спробувала себе в ролі режисерки, але наприкінці XX століття вже припинила активно працювати. У 1995 році на Венеційському фестивалі її творчі заслуги перед кінематографом відзначили "Золотим левом". Згадуємо її найяскравіші кінообрази.

Моніка Вітті у фільмі "Затемнення" (1962)
Моніка Вітті у фільмі "Модесті Блейз" (1966)
Моніка Вітті у фільмі "Пригода" (1960)
Моніка Вітті у фільмі "Убий мене швидше, мені холодно" (1967)

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.