До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Український фільм "Клондайк" отримав приз на кінофестивалі "Санденс"

28 січня оголосили переможців одного з найголовніших у світі фестивалів незалежного кіно — "Санденс". Українська режисерка Марина Ер Горбач перемогла в номінації "найкраща режисерська робота" програми World Cinema Dramatic Competition. Марина Ер Горбач отримала нагороду за стрічку "Клондайк", яка розповідає про події війни на сході України та катастрофу рейсу MH17 у 2014 році. "Захопливе кіно, ретельно оформлене, вишукано побудоване і чудово виконане. Це фільм про вибір, який ми робимо за часів, коли світ розриває на шматки" — так фестивальне журі "Санденса" відзначило "Клондайк".

"Клондайк"

Головні герої фільму — родина, що опинилася в епіцентрі подій під час авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року в Донецькій області. Іра і Толік чекають на першу дитину; війна жорстоко вривається у життя разом із уламками збитого боїнгу. Головні ролі у фільмі виконали Оксана Черкашина ("Погані дороги"), Сергій Шадрін ("Чорний ворон") та Олег Щербина ("Черкаси"). У великому інтерв'ю для Vogue минулого року Оксана Черкашина розповідала і про знімання "Клондайка".

Реклама
"Клондайк"

Напередодні Марина Ер Горбач поділилася з Vogue.ua подробицями роботи над фільмом. На питання про те, чи є у героїв прототипи, Марина зізналася: "У моїх героїв були прототипи за відчуттями ситуації. Насамперед я намагалася передати глядачеві всю ту палітру переживань, яких зазнала сама, спостерігаючи події 2014-го і, буду відверта, все знову повертається. Фільм не смакує насильство, не вибудовує міфи могутності сусідньої держави, "Клондайк" не розбирає під лупою причини війни, він просто дає сильний ляпас агресії".

Марина Ер Горбач — українська режисерка, сценаристк, продюсерка і членкиня європейської кіноакадемії. Випускниця Київського Національного університету театру, кіно та телебачення ім. І. Карпенка-Карого, а також Школи режисерської майстерності Анджея Вайди. "Клондайк" — четверта повнометражна робота Марини.

В український прокат "Клондайк" вийде 2022 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.