До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 маловідомих ролей Сандри Буллок

Вродлива жінка, талановита актриса й взірцева матір Сандра Буллок святкує 59-й день народження. Vogue.ua згадує маловідомі та найнезвичніші ролі оскароносної акторки.
Сандра Буллок
Американка з німецьким корінням, Сандра Буллок стала відома вже у вельми дорослому віці. Коли на екрани вийшов бойовик "Швидкість", що став абсолютним гітом прокату, актрисі було 30, і до того часу вона встигла знятися в десяти фільмах. Сьогодні ж у фільмографії Буллок, яка й у 50 може похвалитися ідеальним струнким тілом, — понад сорок фільмів, але глядач, для якого вона передусім залишається зіркою комедій, пам’ятає, можливо, десяток з них. Хоча насправді Буллок зіграла багато значущих драматичних ролей, які виходять за межі її звичного амплуа. Для тих, хто хоче заповнити прогалини й дізнатися більше про її найнесподіваніші ролі, vogue.ua представляє п’ять маловідомих, але знакових фільмів актриси.

"Руйнівник", 1993 рік

У 1993 році на екрани вийшов фантастичний бойовик "Руйнівник", який досі вважається одним з найстильніших фільмів у своєму жанрі, знятих у 90-ті роки. Італієць Марко Брамбілло зняв смішний і яскравий фільм про те, як сміливі копи рятують світ від маніяків, залучивши до головних ролей двох потужних персонажів з дев’яностих — Сильвестра Сталлоне й Веслі Снайпса. Товариство їм склала юна, симпатична й абсолютно невідома актриса Сандра Буллок. До того ж у фільм її запросили буквально за кілька днів до знімання. У "Руйнівнику" Сандра вперше заявила про те, що вона хороша комедійна актриса, майстерно зігравши наївну Леніну Гасклі, поліційницю з майбутнього, та втіливши у своїй героїні іронічну карикатуру на поліційника. Варто зауважити, що на тлі абсолютних зірок — Сталлоне і Снайпса — Буллок мала більш ніж гідний вигляд. Бонус фільму — поцілунок Сандри Буллок і Сильвестра Сталлоне: такого не побачиш більше ніде.
Кадр із фільму "Руйнівник"

"Час вбивати", 1996 рік

Роль у фільмі класика американського кіно Джоеля Шумахера — мабуть, одна з найскладніших і найсерйозніших у біографії Буллок. "Час вбивати" — юридичний трилер, знятий за романом популярного письменника Джона Грішема. У центрі сюжету — проблема расизму в Америці, а Сандра Буллок грає юну й талановиту помічницю адвоката. Меттью Макконагі в ролі адвоката цей фільм зробив зіркою, а Буллок допоміг проявити себе як серйозну акторку, яка вміє не тільки смішити, а й бути цілком переконливою в драматичних ролях. Після стрічки Буллок неодноразово зізнавалася, що роль вдалася їй, зокрема, й завдяки партнерам по фільму — Меттью Макконагі, Семюелю Л. Джексону й Кевіну Спейсі, які багато чого її навчили.
Кадр із фільму "Час вбивати"

"У коханні та на війні", 1996 рік

Ця романтична стрічка про війну — свідчення того, що Сандра Буллок завжди вміла вибирати хороші ролі. Фільм знято за романом "Прощавай, зброє!" Ернеста Гемінґвея й розповідає про те, як молодий репортер, отримавши поранення на фронті, потрапляє в госпіталь, де закохується в молоду сестру Агнес. Сандра Буллок грає 26-річну Агнес фон Куровскі — реальну історичну особистість, яка була медсестрою Червоного хреста в Мілані під час Першої світової війни, де вона зустрілася з пораненим Гемінґвеєм. Агнес і Гемінґвей закохуються одне в одного в розпал війни, на тлі медитативних краєвидів Італії, які дуже тонко доповнюють це ліричне кіно, 1997 року номіноване на головний приз Берлінського кінофестивалю. Медсестра Агнес у виконанні Сандри Буллок стримана, холодна й рідко дозволяє собі віддатися емоціям — справжня горда жінка початку XX століття. Цікаво, що це один з небагатьох костюмованих фільмів Буллок: оскільки події відбуваються в 1918 році, то її героїня ходить у романтичних бавовняних сукнях, сорочках з мереживами й капелюхах-канотьє, які, до речі, їй дуже личать.

Кадр із фільму "У коханні та на війні"

"Погана слава", 2006 рік

"Погана слава" — ще один "літературний" фільм Буллок. І якщо в 1996 році в стрічці "В коханні та на війні" вона зіграла юну кохану Гемінґвея, то у 2006 році, через десять років, ефектно перевтілилася в немолоду, втомлену життям письменницю Гарпер Лі, подругу скандального Трумана Капоте. Фільм розповідає про історію створення відомого роману Капоте "Холоднокровне вбивство": в 1959 році письменник прочитав в газеті замітку про вбивство родини фермерів у Канзасі й вирушив туди, щоб написати репортаж, що пізніше став романом. Сховавши свою розкішну фігуру за безформними сірими пальтами й сукнями, дозволивши гримерам намалювати собі кілька додаткових зморщок і "надівши" гримасу незадоволеної життям жінки, Буллок прекрасно зіграла відлюдкувату письменницю із чоловічими рисами. Варто зауважити, що їй вдалося дуже точно перевтілитися — у реальному житті американська письменниця Гарпер Лі, авторка культового роману "Вбити пересмішника", вирізняється своєю особливою нетовариськістю й тим, що веде дуже відлюдний спосіб життя. Цей фільм, що не йшов у широкому прокаті й не дуже відомий середньостатистичному глядачеві — мабуть, найяскравіше і найсміливіше перевтілення красуні Буллок за тридцять років її успішної голлівудської кар’єри.

Кадр із фільму "Погана слава"

"Моторошно голосно й несамовито близько",
2011 рік

Про те, що Буллок знімається у великобюджетних комедіях, знають усі, а ось те, що кілька років тому вона вирішила зосередитися на авторському кіно, відомо не всім. У 2011 році вона знялася в картині "Моторошно голосно й несамовито близько" Стівена Долдрі, талановитого британського режисера, автора картин "Годинник" і "Читець", що здобули не одну номінацію на премію "Оскар". Драма про трагедію 11 вересня в Америці вийшла в обмеженому прокаті, у багатьох європейських країнах взагалі не пішла в прокат, тому чергову серйозну роль Буллок багато глядачів могли проґавити. У фільмі, який режисер знімав п’ять років, Буллок зіграла матір 11-річного Оскара, що намагається впоратися із загибеллю батька під час катастрофи 11 вересня. У картині актриса має, по-перше, прекрасний дует з Томом Генксом, а по-друге, їй вдалося мужньо зіграти досить незвичну роль — сильної жінки, яку ненавидить власна дитина.

Кадр із фільму "Моторошно голосно й несамовито близько"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.