До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найстильніші фільми 2017 року

Номінанти на "Оскар – 2018" оголеошені, а це означає, що боротьба виходить на фінішну пряму. Однією з найцікавіших категорій для модної індустрії, звичайно, є номінація за кращі костюми. Vogue.ua розповідає про найстильніші фільми 2017-го і з нетерпінням чекає, який же з них отримає свою статуетку вже 4 березня.

Примарна нитка

"Примарна нитка" – це красивий фільм про британського кравця Рейнольдса Вудкока, який в 1950-ті роки одягав англійську королеву і британський вищий світ. Головні герої стрічки носять капелюшки-таблетки, ідеально скроєні костюми з підкресленою талією і вечірні сукні, адже їхній вечір проходить між званими вечерями і балами.

Реклама
Кадр з фільму "Примарна нитка"
Кадр з фільму "Примарна нитка"
Красуня і чудовисько

Екранізація знаменитого діснеївського мультфільму "Красуня і Чудовисько" вийшла на великі екрани в березні 2017-го. За костюми у фільмі відповідала Жаклін Дюрран, яка працювала над фільмами "Анна Кареніна" і "Макбет". Її відділ почав роботу над фільмом за три місяці до старту зйомок, в ньому було кілька десятків майстрів – вишивальників, капелюшників, ювелірів, кольорувальників і художників з розпису тканини. Принциповим було для них дотримати екологічність виробництва – всі костюми зроблені з еко-тканини і розписані натуральними нетоксичними фарбами.

Кадр з фільму "Красуня і Чудовисько"

Найскладнішим для команди було створення жовтої сукні Бель, у якій вона танцює з Чудовиськом в бальному залі замку. Сукню створили з декількох шарів легкої атласної органзи, пофарбованої в жовтий колір. На двох верхніх шарах надрукували сухозлітним золотом візерунок, який схожий на підлогу бального залу в замку. Крім того, наряд був прикрашений 2000 кристалами Swarovski. На створення сукні пішло близько 12000 годин роботи, крім цього було зшито ще кілька копій.

Кадр з фільму "Красуня і Чудовисько"
Темні часи

"Темні часи" – це історія про перші місяці правління Вінстона Черчілля, якого блискуче зіграв Гері Олдман. Щоби перевтілитися в харизматичного прем'єр-міністра, актор за весь знімальний процес витратив понад 200 годин на грим. Не менш ретельно були продумані костюми до фільму. Над ними також працювала команда Жаклін Дюрран, яка розповідає: "Нашим головним завданням тут було зробити все максимально реалістичним. Образ Черчилля впізнаваний і добре всім відомий. Погодьтеся, було б дивно, якщо наш герой не був би схожий на нього. Ми ретельно опрацювали кожну деталь, причому не тільки в образі Гері Олдмана, а й інших членів уряду. Цей фільм заснований на реальних подіях і герої повинні мати правдоподібний вигляд".

Кадр з фільму "Темні часи"

Робота над образом почалася із зустрічі Гері Олдмана з Кадзуміро Цудзі, відомим художником зі спеціального гриму і скульптурам. Це він перетворив субтильного Олдмана в огрядного Черчилля і вже від його прототипу кравці відштовхувалися при виготовленні костюмів. Чи не менше роботи було і під час створення образів для простих перехожих – Дюрран з командою переглянули сотні фотографій британців з сорокових і в підсумку змогли домогтися задуманого ефекту.

Кадр з фільму "Темні часи"
Кадр з фільма "Темні часи"
Форма води

Фантастична історія "Форма води", про любов дівчини Елайзи і людини-амфібії, один з головних претендентів на "Оскар – 2018". Не меншої уваги заслуговують і костюми головних героїв, котрі, з одного боку, живуть в світі реальному, в розпал Холодної війни між США і СРСР, а з іншого – глядач розуміє, що перед ним казка. Працював над образами костюмер Луїс Секьєра, і якщо при розробці зовнішнього вигляду людини-амфібії він більше шукав натхнення в природі і книгах з зоології, то заради Елайзи йому довелося зазирнути в модні архіви 1960-х.

Кадр з фільму "Форма води"

"Я завжди починаю з пошуку тканин, – розповідає Секьєра. – Це допомагає скласти загальну картинку в голові, щоб потім опрацьовувати її більш детально. Під час підготовки ми їздили за вінтажем в Лос-Анджелес і Торонто, шукали скрізь, щоб передати атмосферу того часу. У гардеробі Елайзи можна помітити багато елементів з 1950-х. Це було зроблено навмисно – ми показуємо, що ця дівчина не женеться за модними тенденціями, що вона ощадлива, але у неї є фетиш – і це взуття".

Кадр з фільму "Форма води"
Кадр з фільму "Форма води"
Вікторія і Абдул

"Вікторія і Абдул" – це історична драма про дружбу королеви Вікторії і її підданого Абдули Каріма.

Кадр з фільму "Вікторія і Абдул"

Костюми для стрічки розробляла Консолато Бойл, яка роботу над фільмом називає справжнім історичним зануренням: "Нам дуже пощастило, що збереглося багато інформації про Вікторію, а головне – її гардероб. Вона постійно змінювала наряди, кілька разів на день, і вони всі в відмінному стані . Зараз вони перебувають в королівських архівах і деяких музеях, заховані від сонячних променів, і я просто щаслива, що нам дозволили не тільки подивитися на них, а й зазирнути всередину".

Кадр з фільму "Вікторія і Абдул"
Кадр з фільму "Вікторія і Абдул"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.