До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Наймодніші кінообрази Гелени Бонем Картер

26 травня британській актрисі Гелені Бонем Картер виповнюється 57 років. Вона — геній перевтілення, у неї виразна зовнішність і сильний характер, Гелена має почуття стилю й самодостатності, а кожну свою героїню перетворює на ікону стилю.

Гелена Бонем Картер
Гелена Бонем Картер

Реклама

Гелена почала зніматися в кіно у п'ять років. Утім, першу головну роль зіграла в 1986 році, у фільмі "Кімната з видом", який номінували на "Оскар" у 8 категоріях. Її героїня, Люсі Ханічерч, носила сукні світлих тонів у вікторіанському стилі. Саме такий крій актриса любить і в реальному житті, тільки вибирає темну гаму, губи фарбує помадою кольору вина і любить дивні аксесуари. За це її прозвали королевою готів — і зокрема за це її полюбив режисер і король тих самих готів Тім Бертон. На певний час вона стала його музою, дружиною й знялася в багатьох його фільмах, у яких одягу й стилю належала не остання роль.

2012 року модний Дім Prada випустив короткометражний фільм режисера-провокатора і сучасного класика Романа Поланські. Головні ролі в ньому зіграли Бен Кінгслі ("Острів проклятих", "Список Шиндлера", "Ганді") і Гелена Бонем Картер. Prada й Поланські обрали сьогоднішню іменинницю на головну роль жінки на межі нервового зриву не в останню чергу завдяки її почуттю стилю.

У день народження актриси Vogue.ua згадує її наймодніші ролі.

"Похмурі тіні", 2012

"Свіні Тодд: перукар-демон із Фліт-стріт", 2007

"Балачки з іншими жінками", 2006

"8 подруг Оушена", 2018

"Кімната з видом", 1985

"Видатна Афродіта", 1995

"Терапія", 2012

"Бійцівський клуб", 1999

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.