До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Наймодніші фільми про жінок у політиці

Цей рік в Україні дуже політично насичений. Поки екзит-поли публікують перші результати голосування, ми сподіваємося, що в українській політиці буде ще більше жінок і згадуємо найстильніші фільми про тих, хто вплинув на життя мільйонів людей.

Робін Райт у ролі Клер Андервуд, політичний трилер "Картковий будинок", 2013-2018
"Евіта", 1996

<b>эвита</b>

Реклама

Сюжет фільму "Евіта" оснований на біографії Еви Дуарте Перон – першої леді і народної героїні Аргентини. Сильна, вольова і нещадна Ева Перон була однією з найзнаменитіших жінок першої половини XX століття, яку обожнювала вся країна. Цією роллю Мадонна встановила світовий рекорд за кількістю образів у фільмі. У стрічці Ева Дуарте з'являється у 85 різних вбраннях і за фільм змінює 39 головних уборів, 45 пар взуття і 56 пар сережок.

"Королева", 2006

<b>Королева, 2006</b>

Фільм Стівена Фрірза "Королева" розповідає про те, як Єлизавета II переживає смерть принцеси Діани, і кризу у Британській монархії, що сталася слідом за трагедією. 2007 року фільм був номінований на премію Американської кіноакадемії в категорії "Найкращі костюми", а роль Єлизавети II принесла Гелен Міррен її першого "Оскара".

"Залізна леді", 2011

<b>iron lady</b>

Біографічний фільм про життя прем'єр-міністра Великобританії Маргарет Тетчер – першої жінки, яка обійняла цю посаду. Вона затрималася на ній майже на 12 років і прославилася на весь світ своїм справді сталевим характером. "Залізну леді" у фільмі зіграла Меріл Стріп і отримала за цю роль свого третього "Оскара".

"Джекі", 2016

<b>Джеки, 2016</b>

Картина розповідає про чотири найважчі дні з життя першої леді Жаклін Кеннеді – дні загибелі президента США, Джона Кеннеді, і кілька наступних. Головну роль у фільмі виконала Наталі Портман. За дві години стрічки її героїня з'являється в 10 образах, в тому числі у знаменитому рожевому костюмі Chanel, в якому Жаклін була в день загибелі чоловіка, і шерстяному червоному вбранні Dior, у якому проводила знамениту екскурсію по Білому дому для каналу CBS.

"Небезпечна гра Слоун", 2016

<b>Miss Sloane</b>

У драматичному трилері "Небезпечна гра Слоун" Джессіка Честейн грає політичну лобістку Елізабет Слоун. Її робота – це інтриги, маніпуляціїі та політичні засідки. Вона шокує опонентів своєю непередбачуваністю, не дає їм шансу перемогти і виглядає при цьому бездоганно.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.