До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Роман з кіно: у Києві покажуть екранізації французьких бестселерів

З 4 по 10 квітня в рамках фестивалю "Французька весна" в Києві покажуть екранізації найкращих французьких бестселерів – від детективів до історичних романів. Vogue.ua вибрав трійку найцікавіших.

Ізабель Юппер у фільмі "Вілла "Амалія"
"Лулу – оголена жінка"

В основі фільму "Лулу – оголена жінка" – популярный комікс письменника Етьєна Даводо. Це класична трагікомедія: історія про Лулу, занудьгувалу заміжню жінку трохи за 40, яка кидає все й вирушає до моря, на пошуки любові й сенсу життя. Фільм зняла Сольвейг Анспах, режисер з Ісландії, яка об'єднала у ньому французький шарм й прямолінійний ісландський гумор. У ролі втомленої, але не зневіреної Лулу – володарка премії "Сезар" Карін Віар.

Реклама
"Обмін принцесами"

Популярна французька письменниця Шанталь Томас любить аристократію: вона автор бестселерів "Прощай, моя королева" і "Обмін принцесами", а також численних новел про Казанову, Маркіза де Сада і Марію Антуанетту. Дія фільму "Обмін принцесами" відбувається в 1721 році, а головні герої – регент Франції Філіп Орлеанський і юні європейські принцеси. Щобb укласти політичний мир, регент придумав видати заміж свою 12-річну дочку за спадкоємця престолу Іспанії, а французького спадкоємця Людовика XV з часом одружити на іспанській інфанті, 4-річній Ганні Марії Вікторії. Дівчата виходять у світ – і всі плани хитрого політика летять в тар-тарари. Регента грає зірка "Матриці: Перезавантаження" і "Матриця: Революція" Ламбер Вільсон.

"Вілла "Амалія"

"Вілла "Амалія" – п'ята спільна робота режисера Бенуа Жако й Ізабель Юппер. Юппер грає немолоду композиторку Анну: вона дізнається, що чоловік їй зраджує і вирішує почати нове життя: без чоловіка, на острові Іскія, в гордій самоті. Героїня ніби стирає себе з життя: прощається з матір'ю, анулює банківські рахунки, продає квартиру і машину. Фільм знятий за романом Паскаля Кіньяра, одного з найвизначніших французьких письменників, есеїста, лауреата Гонкурівської премії, автора великих романів – "Сходи Шамбора", "Всі ранки світу". Його роман "Вілла "Амалія" в 2002 році здійснив рекорд – і обігнав за продажами у Франції Стівена Кінга.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.