До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому всі обговорюють серіал "Спадкоємці"

На HBO показали третій сезон серіалу "Спадкоємці" — дотепної сатири, яку торік визнали найкращим серіалом року й відзначили кількома преміями "Еммі" й "Золотий Глобус". Розповідаємо, чому варто подивитися "Спадкоємців", якщо ви ще не встигли.

"Серіал, який врятував сучасне телебачення" — так описує "Спадкоємців" американський Vogue. Справді, "Спадкоємці" відрізняються від більшості серіалів, які знімають сьогодні: у наші дні неабияк популярні мінісеріали, які яскраво вистрілюють, але швидко забуваються; водночас "Спадкоємці" — це класична масштабна телеопера, що розгорнулася на три роки (четвертий сезон уже підтвердили). Сповнена інтриг і сюжетних перипетій, вона нагадує про найкращі традиції жанру "мильна опера" — наприклад, серіал "Династія".

Реклама

Автори серіалу "Спадкоємці" — найкращі на сучасному телебаченні: творець "Чорного дзеркала" Джессі Армстронг, лауреат премії "Оскар" Адам Маккей ("Гра на пониження") і комік Вілл Ферелл, який знявся у комедіі "Джей і мовчазний Боб завдають удар у відповідь". У підсумку ця трійця створила серіал, що являє собою гримучу суміш: це і сімейна драма, і чорна комедія, і сатира. На думку телевізійних критиків, у цьому й криється секрет успіху "Спадкоємців" — серіалу вдалося покрити любов глядачів і до розважального жанру, і до справжніх людських драм. Після виходу на HBO у 2018 році він миттєво зірвав куш: дістав кілька номінацій на "Золотий глобус" та "Еммі" й був продовжений на два сезони. У 2020-му "Спадкоємці" здобули чотири голові номінації "Еммі" та стали найкращим серіалом року.

"Спадкоємці" — історія про заможне й знамените сімейство Роїв, що керує медіаімперією "Вейстар Ройко". На чолі — патріарх сім’ї Логан Рой, владна й егоїстична людина, яка цінує не так людей, як бізнес. У Логана погіршується здоров’я, і він хоче передати справи котромусь із дітей — та в кожного із чотирьох спадкоємців Роя свої плани на цей бізнес, а також свої "таргани" в голові. Логан Рой має цілком конкретного прототипа — це американський медіамагнат Руперт Мердок, ім’я якого хоч раз у житті чула, здається, кожна людина на планеті. Кілька років тому сценарист "Чорного дзеркала" Джессі Армстронг написав сценарій про життя Мердока, власника корпорації 21st Century Fox і (в різний час) безлічі таблоїдів. Зрештою того сценарію не екранізували, але історія Мердока якоюсь мірою лягла в основу серіалу "Спадкоємці".

Головний успіх серіалу — в талановитій режисурі. Сімейна драма — на перший погляд — в інтерпретації творців перетворюється на сміховинну чорну комедію й сатиру на американський спосіб життя й американську мрію. І варто бути готовим до того, що серіал досить жорсткий: діти весь час дошкулюють одне одному й відкрито ображають, та й загалом готові на все, щоб вивищитися й стати головними в цій сімейно-корпоративній ієрархії. Чимала частка успіху також у виконавцях головних ролей: Логана грає шотландський актор Браян Кос ("Ідентифікація Борна"), його головного спадкоємця, наркомана Кендалла — Джеремі Стронг, а єдину дочку Шив — яскрава австралійська актриса Сара Снук.

У жовтні після перерви майже у два роки вийшов третій сезон "Спадкоємців". Він починається там, де закінчується другий сезон, коли Кендалл звинуватив свого батька у зв’язках зі злочинною організацією просто перед камерами. Результатом стане рішуча битва між двома таборами: бунтівника Кендалла і Логана, який втікає до Сараєва. Серед запрошених зірок третього сезону — Едрієн Броуді та Александр Скарсгард. Броуді дісталася дуже яскрава роль — він інвестор та айтівець, що відіграватиме важливу роль у бізнесі сімейства Роїв.

Ще один привід подивитися "Спадкоємців" — це мода. Блейзери й страшенно дорогі костюми темно-синього й сірого відтінків, недешевий трикотаж, дуті жилети й м’які сорочки під час вікендів — сімейство Роїв одягається так, як і мають одягатися багаті та знамениті. На їхньому одязі ніколи не видно тонни логотипів — вони не дозволяють собі кричущого одягу (якщо не брати до уваги бомбер Gucci на день народження Кендалла) — вибирають усе найстриманіше та найдорожче. Тому що сімейству Роїв не треба нічого доводити".

За стиль героїв у серіалі відповідає художниця костюмів Мішель Матланд, яка дістала "Еммі" за роботу над серіалом. Наймодніша героїня серіалу — Шив Рой, молодша дитина і єдина дочка Логана Роя. Вона захоплюється політикою й колись працювала на кандидата в президенти, але в підсумку покинула це заняття й вирішила працювати в сімейному бізнесі. Шив Рой любить класичний стиль, який у її разі стає інструментом впливу й формування власної репутації. "Светри з високим коміром і штани з високою талією рідко мали такий безжальний вигляд" — пише американський Vogue. Кашемірові водолазки, шовкові блузи й жакети як символ фемінізму — в кадрі Шив завжди має величний, зібраний вигляд і, що найголовніше, недбало супербагатий. За словами художниці костюмів, улюблені бренди героїні — The Row і Ralph Lauren. Ще одна яскрава героїня, колега Роїв по бізнесу Джеррі Кілман (її грає актриса Джей Сміт-Камерон), носить ідеальні на фігурі пальта Max Mara, сукні Oscar de la Renta, костюми Armani, демонструючи стиль успішної та владної жінки, що працює в "чоловічому бізнесі".

Серіал "Спадкоємці" можна переглянути на OLL.TV

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.