До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про новий серіал "У ритмі життя" з Роуз Бірн

18 червня на Apple TV виходить комедійний серіал про тренерку аеробіки, яка намагається почати нове життя. Події відбуваються в 1980-ті, у головній ролі — актриса Роуз Бірн, а режисер — Крейг Гіллеспі, який зняв недавній гіт "Круелла". Ми впевнені, що це ідеальний літній серіал.

"У ритмі життя"

Роуз Бірн може все. У період з 2007 по 2012 рік актриса з Сіднея отримала два "Золоті глобуси" і дві номінації на "Еммі" за яскраву роль у напруженому юридичному трилері "Збиток". Однак коли вона не підкуповувала суддів і не розмахувала зброєю, актриса також зарекомендувала себе як блискучий комік — у фільмах "Марія-Антуанетта" (2006), "Подружки нареченої" (2011) і "Шпигун" (2015). Потім був серіал "Місис Америка" (2020), сага 70-х про рух за ратифікацію Поправки про рівні права, у якій вона грає Глорію Стайнем. Завдяки Бірн феміністська ікона перетворилася в справжню, живу жінку із сумнівами й вадами.

Реклама
"Місис Америка"

Тепер актриса демонструє свій талант перевтілення в комедійній драмі "У ритмі життя", події якого відбуваються в Сан-Дієго 80-х. Вона грає Шейлу Рубін, незадоволену домогосподарку, яка підтримує свого чоловіка (Рорі Сковела), професора, що вирішив балотуватися в асамблею штату. Колись вони були романтичними студентськими активістами, а тепер Шейла охоплена ненавистю до себе. Відвізши дочку до школи, вона вирушає в перекусну, а потім у кімнату мотелю, щоб випити й розважитися, тоді як голос у її голові все торочить, що вона ніколи не буде достатньо хорошою. І тоді героїня вирішує, що час почати нове життя. "Новим життям" стають тренування з аеробіки.

Коли життя Шейли ось-ось зазнає краху, вона натрапляє на студію аеробіки в місцевому торговому центрі, і танці під популярні гіти стають її новою залежністю. Намагаючись зібрати кошти для кампанії свого чоловіка, Шейла починає проводити заняття, знімає себе на відеокасету й будує бізнес, який перетворить її на фітнес-магнатку. Попри все це, власні демони й далі переслідують її...

Для Роуз Бірн роль Шейли — одна з найцікавіших ролей у її кар’єрі. Актрисі довелося відкрити для себе світ аеробіки. "У нас була фантастична хореограф Дженніфер Гамільтон, і ми з нею почали проводити заняття через Zoom, — розповідає Бірн в інтерв’ю британському Vogue. — Я була в Байрон-Бей в Австралії, а вона в Каліфорнії. Приблизно за два місяці до початку знімання ми вирішили тренуватися по кілька годин двічі на тиждень. Це затягує! Мені подобається гуляти і практикувати йогу, але я ніколи не була фанатиком якогось певного стилю фітнесу, як Трейсі Андерсон або Клас Тарін Тумі. Це виявилося цікаво — плюс я дізналася, що люди, які жили в Каліфорнії в той час, у 80-х, ставляться до цього як до культу".

"У ритмі життя"

Костюми, зачіски і макіяж 80-х просто неймовірні — Шейла і її подруги по аеробіці носять яскраві купальники з високими вирізами на стегнах, гетри, а ще в них розкішні зачіски. "У шоуранерки було своє бачення щодо вигляду волосся. Вона хотіла, щоб Шейла буквально заповнила собою кадр, і вона це робить. Спершу я не була впевнена, що мені подобається ця пишна грива, але до кінця знімання я сказала: „Я хочу більше, більше, більше!". Камерон Леннокс — наша дизайнерка костюмів — була дуже конкретна. Важко працювати із шоу, події якого відбуваються в такій ексцентричній і смішній манері. Ви маєте спробувати зробити костюми автентичними, щоб вони не були на вигляд, як ніби ви актори в Saturday Night Live. Можна було подумати, що я знімалася у фільмі Marvel — я буквально годинами приміряла всі ці купальники".

Роуз Бірн впевнена, що "У ритмі життя" — справжній феміністський серіал і кидає світло на те, що відбувалося з жіночим рухом у 1980-ті. Якоюсь мірою серіал продовжує тему, якої вона вже торкнулася у своїй попередній роботі, серіалі "Місис Америка".

"„Місис Америка" була правдою про жіночий рух, і Шейла якраз — дитя цього часу. Вона активістка, поїхала вчитися в коледж Берклі, її чоловік — ліберальний професор, але героїня все одно страждає. У своєму житті вона все-таки грає роль другого плану, і коли ми з нею зустрічаємося, у неї немає свободи волі. П’ять років тому шоу, подібного до цього або „Місис Америка", напевно, не було б. Сьогодні ж я спостерігаю інтерес до різних історій про те, як бути жінкою — це прекрасно".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.