До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Перший погляд: Джоді Тернер-Сміт у ролі Анни Болейн

Уже цього року ми побачимо новий британський серіал "Анна Болейн" про другу дружину короля Англії Генріха VIII Тюдора. Проєкт Channel 5 встиг наробити чимало галасу ще до свого виходу. У головній ролі — британська актриса Джоді Тернер-Сміт, зірка комедії Netflix "Квін і Слім". Серіал потрапив на перші шпальти ЗМІ ще рік тому: медіа обговорювали, що це один з небагатьох випадків в історії британського телебачення, коли королівську особу грає темношкіра актриса.

© Parisa Taghizadeh/Fable/ViacomCBS

Творці серіалу обіцяють, що "Анна Болейн" відрізнятиметься від усіх попередніх інтерпретацій історії сім’ї Тюдорів. У центрі "Анни Болейн" — історія Анни, зокрема, її стосунки з дочкою, майбутньою королевою Єлизаветою I. Проєкт міститиме всього три серії та покаже останні місяці з життя Болейн перед її стратою. У серіалі Анну Болейн зображено як феміністку, яка бореться за незалежне майбутнє своєї дочки й виступає проти патріархату, намагаючись врятувати своє життя.

Реклама
© Parisa Taghizadeh/Fable/ViacomCBS

"Вона кинула виклик нормам у період, коли до жінок ставилися як до об’єктів або коханок. Вона зажадала сісти за стіл поруч із королем — і внаслідок її зобразили в історії як криваву Єзавель, — каже актриса Джоді Тернер-Сміт. — Навіть з погляду моди й краси вона йшла проти стандартів того часу. Тоді вона не була в моді. Мені сподобався сценарій і його людяність. Він також знайшов відгук у мене і як історія про материнство. У мене тільки що народилася дитина, і мене зворушило, що сценарій порушує тему, як жіноче тіло контролювалося й політизувалося і дотепер, фактично, контролюється".

Сценарій "Анни Болейн" написала дебютантка Єва Геддервік Тернер, а в режисерському кріслі експериментувала Лінсі Міллер ("Хлопчик зі жмутком на голові"). Знімали серіал торік у Йоркширі, і вже восени відбудеться його прем’єра.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.