До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що дивитися: новий серіал "Селена" на Netflix

На Netflix вийшов довгоочікуваний серіал "Селена" — історія про популярну мексикансько-американську співачку Селену і її тернистий шлях до слави. Хто така Селена Кінтанілья і чому про неї зняли байопік, знає vogue.ua

Кадр із серіалу "Селена"
Хто така Селена Кінтанілья

Солодкий голос, разючий успіх, трагічний кінець — так можна описати життя Селени Кінтанільї в кількох словах. Новий серіал Netflix розповідає історію дівчини, яка народилася в США в сім’ї мексиканських мігрантів і зуміла досягти американської мрії в дуже юному віці. Але перш ніж ви почнете дивитися перший сезон "Селени", вам варто ознайомитися з біографією співачки.

Реклама
Селена Кінтанілья

Селена Кінтанілья-Перес народилася в 1971 році в Техасі. Сьогодні вона — одна з найпопулярніших співачок-латиноамериканок у Штатах. Власний перший альбом вона записала всього у 12 років — за кілька років після того, як почала виступати в ресторані батька. Коли сім’я збанкрутіла й втратила заклад, вони були змушені виїхати з Техасу й часто переїздили. Дівчина виступала на весіллях, ярмарках і грала просто на вулиці, а її батько став менеджером гурту Selena y Los Dinos (гурт заснували, коли Селені було всього 10 років). Репутація й ніжний голос молодої Селени стали відомі на всю Америку, і в 17 років вона записала свій другий альбом Alpha. Надзвичайно працьовита, Селена підписала свій перший контракт зі звукозаписною компанією Capital Records у 1989 році, коли їй ледь виповнилося 18 років.

Успіх і трагедія Селени

Хоча Селена не була такою відомою в Європі, як деякі інші американські артисти в 1980—1990-х, її музика змогла перетнути кордони. Королева музики техано випустила безліч синглів, популярних у 1990-ті. У період з 1989 по 1995 рік Селена записала вісім успішних студійних і концертних альбомів на лейблі EMI Latin. Після Шакіри й Глорії Естефан вона стала третьою за популярністю латиноамериканською співачкою й мала понад 60 млн проданих альбомів у всьому світі. Престижний рейтинг Billboard назвав її найвпливовішою латинською артисткою 1990-х. У 1993 році вона здобула Ґреммі за "Найкращий мексикансько-американський альбом" Selena Live!

На жаль. Селена Кінтанілья прожила зовсім недовго й трагічно загинула у 23 роки. 31 березня 1995 року її вбили в мотелі в Корпус-Крісті, штат Техас. Винною виявилася Іоланда Сальдівар, президентка її фан-клубу, а згодом близька подруга й керівниця бутиків Селени. Однак команда співачки швидко викрила її на шахрайстві та вирішила звільнити. Селена пішла в мотель, щоб запитати про адміністративні документи в Іоланди. У результаті Іоланда вистрілила Селені в спину. Артистка померла за кілька годин у лікарні, а Іоланда досі відбуває покарання у в’язниці.

"Селена" на Netflix
Кадр із серіалу "Селена"

За два роки після смерті Селени студія Warner Bros. перетворила її історію на біографічний фільм. Співачку зіграла Дженніфер Лопес і сьогодні цей фільм вважається культовим. За 25 років після смерті артистки присвятити їй байопік вирішили й Netflix, цього разу у форматі серіалу. Цікаво, що однією з перших серіал похвалила Джей Ло — вона розповіла в Instagram, що була схвильована після перегляду перших епізодів шоу. Роль Селени в проєкті Netflix виконує зірка "Ходячих мерців" Крістіан Серратос. Режисер шоу Мойзос Замора працював над серіалом понад два роки й тісно спілкувався із родиною й спадкоємцями Селени — щоб показати в серіалі не тільки трагедію співачки, але й історію її родини та роль, яку близькі зіграли в кар’єрі співачки.

Для режисера Мойзоса Замори, який і сам родом із сім’ї мексиканських мігрантів, історія Селени особливо близька. "Я дійсно хочу показати, як це — бути чужим у цьому світі, але приїхати й спробувати стати американцем, — каже режисер в інтерв’ю Deadline. — Я хотів показати, що блиск і гламур Селени неможливі без іншого боку її біографії. Водночас історія Селени — універсальна. Вона показує можливості Америки й те, що люди дійсно багато працюють над своїми мріями й цілями. Ось чому для мене це було справді особистим. Я дитина-мігрант, приїхав у США в 11 років. Моя сім’я тягнулася з останнього, спала на підлозі. Ми пройшли через аналогічні ситуації, що й сім’я Кінтанільї, щоб вижити. Для мене серіал саме про це — про силу родини".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.