До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Перший фрагмент фільму "Гарет Джонс"

У лютому на Берлінському кінофестивалі покажуть "Гарета Джонса" – один з найбільш очікуваних фільмів року. Ексклюзивний фрагмент з кінострічки опублікувало видання Variety. Нагадаємо, що "Гарет Джонс" знятий у співпродукції України, Польщі та Великобританії, а частина зйомок минула в Києві.

Дія фільму відбувається в 1930-і роки. У центрі стрічки – реальна історія британського журналіста Гарета Джонса, який першим на Заході написав про Голодомор 1932-33 років в Україні. Журналіст їздив в Радянський Союз, а пізніше написав кілька статей про злочини сталінського режиму. Головну роль зіграв британець Джеймс Нортон, якого глядачі пам'ятають з серіалу "Війна і мир", а компанію йому на знімальному майданчику склали Ванесса Кірбі і Пітер Скарсгаард. Цікаво, що саме історія Гарета Джонса надихнула Джорджа Оруелла на створення роману "Колгосп тварин".

Реклама

Режисер фільму – Агнешка Голланд, яка була номінована на "Оскара" за фільм "Гіркі жнива". За її словами, їй важливо розповісти чесну історію про "пекельну машину", з якою боровся Гарет Джонс. В українському прокаті фільм з'явиться 28 листопада 2019 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.