До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Від Лас-Вегаса до Флоренції: 5 фільмів, щоб ще раз закохатися

Мистецтво має багато прийомів, призначених для демонстрації головного посилу за допомогою, здавалося б, непомітних деталей. Ми зібрали фільми, де одну з головних ролей відіграють міста — реальні і не дуже; такі, які є.

"Небо над Берліном", 1987

Художній фільм про двох ангелів, які спостерігають за життям Берліна і читають таємні думки людей. Специфічна візуальна складова фільму потребує часу "на звикання", але це не завадило картині стати однією з найвідоміших в кар'єрі німецького режисера Віма Вендерса.

Реклама

"Залишаючи Лас-Вегас", 1995

Знятий на плівку і високо оцінений критиками, фільм "Залишаючи Лас-Вегас" з Ніколасом Кейджем у головній ролі так і не отримав світової слави. Кейдж зіграв сценариста з алкогольною залежністю, який в один із невдалих вечорів зустрічає повію Серу, і згодом між ними зав'язуються стосунки.

"Хіросімо, любове моя", 1959

Досить відома картина від французького режисера Алена Рене особлива своєю кіномовою і посідає важливе місце в історії кіно, адже є яскравим прикладом фільмів, які переносять до руху французької "нової хвилі". Історія кохання між французькою актрисою і японським архітектором у післявоєнній Хіросімі має автентичне звучання завдяки вільним переходам і нестандартній структурі сюжету.

"Енні Холл", 1977

І, нарешті, комедія від Вуді Аллена. У головних ролях: Вуді Аллен і Дайан Кітон. В основі сюжету історія стосунків коміка і молодої співачки, які наповнені смішними моментами і вирізняються ось чим — у фільмі глядач бачить зародження, продовження і завершення стосунків. І все це в Нью-Йорку.

"Кімната з видом", 1985

Головна героїня Люсі Ханічерч (у виконанні блискучої Хелени Бонем Картер) закохується в дивного юнака, під час візиту до тітоньки у Флоренції. Дівчина має вибрати між можливістю вийти заміж вигідно або з кохання. Фільм "Кімната з видом" є екранізацією однойменної книги англійського письменника Едварда Моргана Форстера.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.