До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Одягнутися як: Шарліз Терон у фільмі "Атомна блондинка"

Трилер режисера Девіда Літча "Атомна блондинка" отримав схвальні відгуки, коли дебютував у кінотеатрах влітку 2017 року, а героїню Шарліз Терон, Лоррейн Бротон, з тих пір визнали найстильнішою шпигункою в історії кінематографу.

Дія фільму розвивається 1989 року, незадовго до падіння Берлінського муру. Незважаючи на те, що художниця костюмів стрічки Сінді Еванс вочевидь вшановує культуру і дух 1980-х, стилістично всі образи мають позачасовий вигляд. У вбраннях Лоррейн переплітаються гламур і панк, саме тому вона така стильна і впевнена.

Реклама

Сексуальні, провокаційні, але завжди витончені класичні речі Лоррейн, як-от oversized-пальто чи костюми зі спідницею, – ідеальний приклад power dressing 1980-х. Але м'якість ліній, сміливі відтінки і комбінування різної довжини надали цим образам зовсім іншого настрою. Варто звернути увагу на те, що Бротон завжди носить великі сонцезахисні окуляри – аксесуар, що додає таємничості й інтриги будь-якому образу.

Гедоністична клубна сцена 1980-х років розвинула новий рух фетиш-моди, натхненної готами. Це сталося незадовго до того, як впливові дизайнери, такі як Вів'єн Вествуд і Пем Гогг, стали лідерами в індустрії, і такі тенденції, як гума, спандекс і денім, потрапили в основні колекції. У стрічці Терон носить туфлі на підборах-шпильках, строгий корсет і панчохи в сіточку – чудовий спосіб позбутися забобонів і заборон та обійняти вашу темну сторону.

Звісно, кінострічка не залишилась без контрастів. Героїня Шарліз Терон безсумнівно виділяється своїми сексуальними і провокаційними образами на тлі Східного Берліна. Вініловий білий плащ John Galliano, штани з високою талією Isabel Marant, комбінезон Balmain і пара червоних туфель Dior – одночасно мають вигляд імпровізованої холодної зброї. Втім, свою лепту у створення костюмів внесли чимало інших брендів. В "Атомній блондинці" можна впізнати речі Burberry, Saint Laurent і Kenzo.

Помітно, що Еванс надихалася роботами Гельмута Ньютона 1980-х років. Саме його фотографії вплинули на складання образу головної героїні.

<b>атомная блондинка</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.