До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

З днем народження, Ніколь Кідман: 5 найстильніших образів акторки в кіно

20 червня день народження святкує Ніколь Кідман — акторці виповнюється 56 років. Продюсерка, лауреатка "Оскара", акторка, що знімалася в дуже різних фільмах, від "Бетмена назавжди" до "Доґвіля" Ларса фон Трієра, — різнобічності у Ніколь Кідман можна повчитись. Vogue.ua пропонує переглянути 5 фільмів з Кідман, у яких мода відіграє окрему роль.

Ніколь Кідман у фільмі "Обдурений"

"Мулен Руж"

<b>николь-мулен руж</b>

Реклама

2001 рік став знаковим у кар'єрі Кідман: на екранах з'являється "Мулен Руж" База Лурмана, і роль куртизанки Сатін виводить її на особливий рівень слави. Не можна сказати, що акторка мало встигла до цього: до "Мулен Руж" в її кар'єрі вже трапився перший "Золотий глобус" за роль у фільмі Гаса Ван Сента "За що варто померти" і співпраця зі Стенлі Кубриком в його останньому фільмі "З широко заплющеними очима". Але саме "Мулен Руж" зробив Кідман улюбленицею широкої аудиторії. Над фільмом, який показав весь блиск і водночас злидні життя куртизанки, працювало 80 костюмерів, а Ніколь Кідман у кадрі носила найдорожче кольє в історії кіно — воно коштувало 1 мільйон доларів. Художниця Кетрін Мартін за роботу над стрічкою отримала "Оскара", а що стосується Ніколь Кідман, то, хоча і вона любить елегантні вбрання в житті, уніформа артистки кабаре — корсети, усипані камінням, сукні в лелітках і спідниці з страусового пір'я — дуже їй личила. Один з найяскравіших образів фільму — Ніколь Кідман у циліндрі й блискучому цирковому боді, що відсилає до епохи розквіту кабаре в Парижі.

"Доґвіль"

<b>николь догвилль</b>

2003 року Ніколь Кідман зіграла головну роль у драмі "Доґвіль" Ларса фон Трієра. Акторка розповіла, що після знайомства з Трієром на зніманнях була готова на все. Роль Грейс, яка намагається стати своєю в на перший погляд ідилічному Доґвілі, а потім — мститься всім його жителям за знущання, вдалася акторці непросто: на зніманнях вона багато плакала і сварилася з режисером, який не приховував, що вибудовував характер Грейс з опорою на риси самої Кідман. Під час створення фільму Трієр надихався німецьким режисером Бертольдом Брехтом і його мінімалістичним театром. Образ Грейс відображає драматичну епоху Америки 1930-х років часів Великої депресії: героїня Кідман носить скромні сукні з простими комірами і трапецієподібною спідницею, джемпери і пуловери, грубі черевики.

"Австралія"

<b>австралия николь кидман</b>

Дія "Австралії" відбувається в улюблені для Ніколь Кідман 30-ті роки минулого століття. У фільмі База Лурмана вона грає англійську аристократку Сару Ешлі, яка повинна врятувати свою скотарську ферму від розграбування напередодні війни. Оскільки дія відбувається на фермі в Австралії, героїня Кідман носить багато зручного одягу в жокейському стилі: штани для їзди верхи, білі сорочки, високі чоботи. Натхненням для цього образу, за словами художниці з костюмів Кетрін Мартін (дружина База Лурмана, яку він запрошує до співпраці в багатьох своїх фільмах), стала Коко Шанель. В образі Сари Ешлі також можна помітити кантрі-стиль і акценти, характерні для мілітарі-образів, — наприклад, костюми з накладними плечима.

"Години"


<b>Николь-часы</b>

"Після розриву з Томом Крузом я не хотіла зніматися в "Годинах", хоча підписала контракт. Моє особисте життя розлетілося на шматки. Але мені не вдалося розірвати контракт і довелося зануритися в роль Вірджинії Вулф, яка несподівано допомогла мені прийти в себе". 2002 року Кідман отримала "Оскара" за роль письменниці Вірджинії Вулф у фільмі "Години" Стівена Долдрі. Вулф мала багато психологічних проблем і постійно думала про те, щоб вкоротити собі віку. Поринути в її життя акторці допомогли листи Вулф, які вона прочитала, тригодинний грим, протягом якого Кідман створювали фірмовий ніс Вірджинії, і, звичайно, костюми. Максимально стримано, максимально закрито, максимально просто — стиль Вірджинії Вулф повністю відображав її внутрішній світ, в який вона не збиралася впускати сторонніх.

"Обдурений"

<b>роковое искушение николь</b>

2017 року Кідман вперше зіграла у фільмі режисерки Софії Копполи. У фільмі "Обдурений" їй дісталася роль найжорсткішої та найбільш впливової героїні — міс Марти, директорки пансіонату, куди потрапляє поранений на Громадянській війні солдат (Колін Фарелл). Фільм приковує увагу костюмами героїв. Дія "Обдуреного" відбувається під час Громадянської війни в США між Північчю і Півднем, а в той час дівчата нерідко пишні сукні замінювали більш практичними комплектами: спідницями завдовжки до підлоги та блузами з високими комірами і легким декором. Візуальним натхненням для Копполи став фільм "Пікнік біля Висячої скелі" 1975 року, а художницю з костюмів Стейсі Баттат вона попросила створити "героїнь, схожих на привидів у плавних ефірних сукнях, через які проходило би світло". Міс Марта вдягнена лаконічно і стримано: наглухо застебнуті сукні з високими комірцями, маскулінний силует — цього зобов'язує її статус господині будинку.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.