До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Безжальний": 5 фактів про новий трилер з Расселом Кроу

30 липня в широкий прокат виходить екшн-трилер "Безжальний" з лауреатом премії "Оскар" Расселом Кроу, в якому прославлений австралійський актор грає загадкового Чоловіка. Після невеликої суперечки на дорозі з матір'ю-одиначкою Рейчел (Карен Пісторіус) Чоловік по-справжньому переосмислив поняття "road rage", в найгірший бік. Скільки б Рассел Кроу не грав брутальних і жорстких чоловіків, в такій ролі актор не уявляв навіть сам себе. Саме час поговорити про новий яскравий трилер сезону.

"Безжальний"
Рассел Кроу побоювався грати "Чоловіка"

У бесіді з телеведучим Джиммі Феллоном, Рассел згадав, як жорстокий характер персонажа спочатку змусив актора засумніватися в запропонованому проекті: "Коли хто-небудь дозволяє подіям свого життя позбавити його всього людського, і починає діяти проти інших людей — це по-справжньому лякає". Але потім актор змінив своє рішення: "Я люблю справжні акторські випробування, люблю виходити із зони комфорту. На поверхні цей фільм виглядає таким собі типовим представником жанру, але насправді він точно б'є в нерв сьогоднішнього дня".

Реклама
Трилер від сценариста "Параної" та "Нічного рейсу"

Автор сценарію "Безжального" — Карл Еллсворт в Голлівуді вважається справжнім майстром жанру. З-під його пера вийшли два культових динамічних трилера — "Нічний рейс" Веса Крейвена і "Параноя" Ді Джея Карузо. У першому героїня Рейчел МакАдамс протистоїть чарівному і небезпечному Кілліану Мерфі, а в другому — юний Шайа ЛаБаф розкриває жахливе подвійне життя свого сусіда. Як ви могли помітити, всі три дуже різні проекти об'єднані однією спільною темою — виживанням, здавалося б, того, хто слабший і опинився в дуже програшній ситуації. І щоразу в текстах Еллсворта цей прийом обігрується дуже вдало. Цікаво, як це спрацює в його новому проекті.

"Безжальний"
Як Карен Пісторіус отримала головну жіночу роль

На роль молодої мами-одиначки Рейчел, на яку ще до фатального інциденту з Чоловіком в одну мить звалилося дуже багато неприємностей, шукали "нове обличчя". З'ясувалося, не так багато молодих актрис можуть упевнено грати в одному кадрі з Расселом Кроу. Після проб з десятком претенденток кастинг-агент запросила пройти скрін-тест Карен Пісторіус — новозеландську актрису, яка грала другорядну роль в кількох великих фільмах "Смертні машини", "Заперечення", "Світло між океанами". За визнанням Кроу, як тільки за нею зачинилися двері, вони з режисером відразу зрозуміли — знайшли свою Рейчел. Більше того, в недавньому інтерв'ю зірка "Гладіатора" зізнався, що Карен нагадує йому його хорошу подругу Ніколь Кідман своїм поєднанням внутрішньої сили і жіночності.

"Безжальний"
Де і як проходили зйомки фільму

"Безжального" знімали протягом літа-першої половини вересня минулого року в американському штаті Луїзіана, в Новому Орлеані і його високоурбанізованому передмісті — Кеннері. Для переконливих зйомок дорожніх аварій і погонь доводилося безліч разів перекривати автомобільне сполучення, через що стартувати знімальний день міг бути і в 4.30-5 ранку. Для зйомок зіткнень і аварій поблизу шикувалися точні копії сцен з автомобілями в павільйонах Нового Орлеана. Творці обіцяють мінімальну кількість епізодів, в яких задіяний "зелений екран", що не може не радувати.

Чому фільм називають першим великим фільмом після карантину

Спочатку фільм планувався до виходу в прокат восени 2020-го, але студія Solstice прийняла рішення підтримати кінотеатри у важкий період карантину і заявила динамічний трилер на 1 липня. На жаль, збільшення кількості випадків захворюваності на COVID-19 призупинило відкриття кінотеатрів у найбільших американських містах, і в підсумку фільм вийде в Америці у серпні. Але в Україні фільм стартує вже на цьому тижні. І це дійсно перший великий проект, який виходить тільки в кінотеатрах, а не паралельно в мережі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.