До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Важливі документальні фільми про екологію

Документальні фільми здатні провокувати бурхливі дискусії і надихати на зміни. У цей важкий день, коли держава-терорист влаштувала на території України техногенну катастрофу після підриву греблі Каховської ГЕС, розповідаємо про 6 документальних фільмів на тему екологічного стану планети.

Кадр із фільму Seaspiracy (2021)

Реклама

Seaspiracy (2021)

В оригінальному фільмі Netflix ми дізнаємося, як тісно пов'язані між собою глобальне рибальство, торгівля тоннами улову і корупція. Висвітлені факти викликають тривогу і вказують на нещадність дій людини, що руйнує цілі екосистеми. Seaspiracy — це переконливий документальний фільм з вагомими аргументами, чому необхідно захищати життя в наших океанах, запобігаючи безсоромному пограбуванню моря.

India 2050 (2019)

Документальний серіал India 2050 — це гіпотетичний погляд на майбутнє Індії, якщо неконтрольоване погіршення стану довкілля триватиме. У фільмі зображені індійські міста у 2050 році, а точніше те, що від них залишиться, якщо не буде зроблено кроків для збереження навколишнього середовища. У першій серії ми бачимо стан Джайпура в 2050 році, а потім спостерігаємо за долями Делі, Ченнаї, Мумбаї і Калькутти.

"Пластиковий океан" (2016)

Випущений у 2016 році фільм "Пластиковий океан" став результатом спільної роботи журналіста і режисера Крейґа Лісона з групою вчених і дослідників з усього світу. У документальному фільмі особлива увага приділяється дефоліації і спустошенню вод світового океану, завданим пластиковим забрудненням, а також наочно показано, як, ідучи з наших будинків і проходячи через океан, мікропластик знову опиняється в наших тарілках.

Wild Karnataka (2019)

Документальний фільм Wild Karnataka знайомить нас з біологічним розмаїттям дикої природи індійського регіону Карнатака. Будьте готові до віртуального знайомства з різноманітними ландшафтами південно-західної Індії, від вологих вічнозелених лісів до кам'янистих плато і гуркітливих водоспадів.

"Чорний плавник" (2013)

Американський документальний фільм від Ґабріели Кавпертвейт розповідає історію косатки Тілікума, що живе в неволі при парку SeaWorld. Номінований на премію BAFTA фільм пояснює, якого неймовірного стресу зазнають кити, коли їхніх дитинчат захоплюють у дикій природі або ізолюють від батьків після розмноження в дельфінаріях.

Story of Plastic (2019)

Це документальний фільм про техногенну катастрофу, спровоковану забрудненням екології пластиковими відходами, та про їхній вплив на здоров'я планети і людей. Висвітлюючи кризу, фільм показує глядачеві поля з горами сміття; водойми, забиті стічними водами, і небо, затягнуте отруйними газами внаслідок виробництва і оброблення пластику. Story of Plastic — це докладне дослідження екологічної шкоди, якої завдає нашій планеті й життю пластик, від перших етапів його виробництва до фінальної долі на звалищі. У фільмі також представлені можливі кроки для уряду, щоб вирішити ці проблеми.

Текст: Almas Khateeb

За матеріалами vogue.in

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.