До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 нових документальних фільмів про модну індустрію

Документальні фільми про модну індустрію — популярний жанр, адже за їхньою допомогою можна з перших вуст дізнатися, як працює система зсередини, що стоїть за яскравою картинкою на подіумі і яку ціну платять її герої за свій успіх. За останні кілька місяців на екрани вийшло чимало історій, про які розповідаємо сьогодні.

"Kingdom of Dreams"

"Kingdom of Dreams" — новий документальний серіал про те, як провідні люксові бренди з модних Домів перетворилися на бізнес-корпорації. Створено серіал командою, яка працювала над документальною історією про Александра Макквіна. Тут об'єктами їхнього дослідження стали Бернар Арно та Франсуа Піно, творці двох найбільших модних імперій у світі — LVMH та KERING відповідно.

Реклама

"Milano: The Inside Story of Italian Fashion"

Прем'єра документальної стрічки "Milano: The Inside Story of Italian Fashion" відбулася під час Тижня моди у Мілані. Розповідає вона про події, що сталися за кілька днів до вбивства Джанні Версаче, включно з подробицями таємних планів злиття Gucci і Versace. Фільм сповнений одкровень та ексклюзивних свідчень таких героїв, як Шерон Стоун, Том Форд та Джорджіо Армані. Вони вперше розказують свою історію перед камерами. Цікаво послухати і Санто Версаче, який розповідає про 15 липня 1997 року — день вбивства Джанні Версаче.

"Fashion Reimagined"

"Fashion Reimagined" — вужча індустрійна історія, але не менш важлива. Режисерка Беккі Гатнер показує, як британський бренд Mother of Pearl вирішує завдання, яке вони поставили перед собою, створюючи сублейбл No Frills, що виготовляє лише екологічно чистий та етично створений одяг. І весь цей процес непростий — не те що наклеїти листочок на етикетку та назвати продукт "зеленим". У стрічці креативна директорка Mother of Pearl Емі Поуні і її права рука Глоя Маркс обмірковують, наприклад, чи використовувати їм вовну (універсальне біологічно розкладане волокно, яке, тим не менш, є побічним продуктом м’ясної промисловості), звідки вони можуть отримати шерсть, яка є достатньо м’якою для контакту зі шкірою, але не передбачає використання жорстоких щодо тварин видів обробки? З іншого боку, синтетичні волокна не завдають прямої шкоди пухнастим друзям, але більшість із них сильно забруднюють навколишнє середовище, якщо виготовлені з нафтохімікатів. Протягом усього фільму його творці багато говорять про кількість пластику в океані, вуглецевий слід, об'єми води, необхідної для створення однієї пари джинсів, і шукають відповіді, що ж робити далі.

"Paolo Roversi. Il sentimento della luce"

"Світ моди — це велика система, де постійно щось відбувається. Це досить складний світ, в якому я живу вже близько 50 років. Мені це вдалося тому, що я завжди тримався від цього на певній дистанції", — розповідає легендарний фотограф Паоло Роверсі в кінці документального фільму, присвяченого його кар'єрі. Стрічка вийшла дуже особистою і навіть інтимною, а своїм досвідом роботи з Роверсі поділилися Джон Гальяно, Наомі Кемпбелл та Альберта Ферретті.

"Invisible Beauty"

Наомі Кемпбелл та Іман називають Бетан Гардісон "Ма", тому що вона для них як друга мати. Гардісон не займалася скаутингом і навіть не представляла дівчат через своє модельне агентство — вона просто захищала їх, піклувалася про них і допомагала їм, коли вони стикалися з ненавистю, неприйняттям і расизмом у світі моди. "Я зустріла її, коли мені було 15 і я щойно прибула до Нью-Йорка. Пам’ятаю, як сказала їй тоді: "Я не знаю, чи хочу я тебе як агента чи як друга на все життя". Я вибрала останнє", — згадує Кемпбелл у документальному фільмі "Invisible Beauty", прем'єра якого відбулася на кінофестивалі "Санденс" цього року. Фільм розповідає історію життя моделі, агентки та активістки Бетан Гардісон.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.