До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найвідоміші образи принцеси Діани в новому сезоні "Корони"

9 листопада на екрани вийшов п’ятий сезон "Корони" – серіалу, який розповідає про життя британської королівської родини. З перших серій, що вийшли кілька років тому, глядачі відзначають тонку роботу художників костюмів, завдяки якій схожість між реальними героями й акторами стає неймовірною. Не став винятком і новий сезон, присвячений першій половині 1990-х – скандальному часу для всієї британської монархії. Без сумніву, головною героїнею цієї частини є принцеса Діана, яку блискуче втілила на екрані актриса Елізабет Дебікі. Розглядаємо докладніше схожість між реальними й екранними образами.

Принцеса Діана
Вся увага на спину

У 1995 році принцеса Діана приголомшила гостей вечірки журналу Vanity Fair своїм блискучим виглядом у сукні Catherine Walker з акцентом на вирізі-голтері. Він відкриває плечі й спину, а також делікатно окреслює груди. Цей крій, що його в 1920-х вигадав француз Поль Пуаре, став дуже популярним під час дизайну купальників.

Реклама
Троянда в саду

Принцеса Діана, як справжня британка, завжди з особливою теплотою ставилася до флористичних мотивів. Один з доказів – її образ у 1992 році в сукні Bellville Sassoon.

Мстива сукня

Окрім весільної сукні принцеси Діани, чи є знаковіший образ, ніж чорна мідісукня Christina Stambolian з відкритими плечима, яку вона вдягла на вечерю в Лондоні в 1994 році? ЗМІ назвали її "мстивою сукнею", оскільки це була перша публічна поява Діани після того, як принц Чарльз зізнався, що в нього був роман. Для Елізабет Дебікі створили майже точну копію тієї самої сукні. До речі, це вперше, коли в кадрі вона з’являється в чомусь чорному.

Нитка перлів

Художниця костюмів Емі Робертс каже, що покійна принцеса була "емблемою моди 90-х", що й підтверджує цей образ. У серіалі Дебікі носить майже ідентичний бузковий костюм, який Діана вдягнула до штаб-квартири Американського Червоного Хреста у Вашингтоні, щоб виступити з промовою для кампанії проти наземних мін. У серіалі саме в цьому образі вона вперше зустрічає Мохамеда та Доді аль Фаєда.

Ставки на червоне

Образ у червоному піджаку став одним з перших, який шанувальники "Корони" побачили зі знімання нового сезону. Багатьох саме тоді захопила схожість між Елізабет Дебікі та принцесою Діаною. Як прокоментувала актриса, саме той момент став для неї найбільшою мотивацією, щоб ще глибше перейнятися цією роллю та перетворенням на ту, яку любили мільйони.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.