До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкращі фільми літа 2022

Дедалі більше кінотеатрів відновлюють роботу в Україні, показуючи головні кіноновинки цього року. Серед них – байопік Елвіса Преслі, продовження франшизи "Світ Юрського періоду" та новий "Тор". Пам’ ятаємо про те, що походи в кіно – це підтримка нашої економіки, і вибираємо найцікавіші прем’ єри літа в нашому огляді.

"Камон Камон"

"Камон Камон" – зворушлива чорно-біла історія про стосунки дорослих та дітей. Гоакін Фенікс грає журналіста, який вирушає в подорож Штатами, щоб записати інтерв’ю з дітьми по всій Америці про їхні мрії. У цій пригоді до Джонні, що не має власних дітей, приєднається 9-річний племінник, якого він дуже любить. Разом вони пройдуть шлях, який допоможе більше пізнати один одного та навколишній світ. На думку критиків, "Камон камон" – це чи не найкраща роль актора Гоакіна Фенкіса. А 12-річний Вуді Норман, що зіграв племінника Джонні, вже дістав за цей фільм свою першу BAFTA.

Реклама
"Світ Юрського періоду 3. Домініон"

Заключна частина франшизи про пригоди в парку Юрського періоду, що виходила з 1993 по 2018 роки – чим не ідеальна літня стрічка? В новій частині ми побачимо, що після останніх подій вся інфраструктура острова Ісла-Нублар була зруйнована. Це призвело до того, що динозаври стали жити поряд з людьми. Таке сусідство вносить суттєві корективи в усі сфери життя й навіть ставить під сумнів подальше існування людського роду. В головних ролях ті ж актори, яких ми вже бачили у франшизі: Кріс Пратт, Лора Дерн, Джефф Голдблюм і Брайс Далас Говард.

"Елвіс"

Байопік про Елвіса Преслі, який зняв відомий режисер, справжній майстер мюзиклів Баз Лурман (номінант на "Оскара" за фільм "Мулен Руж"). Фільм розповідає про життя й кар’єру Елвіса Преслі, від його раннього дитинства до того, як він став зіркою рок-н-ролу й кіно, а також про його складні стосунки з менеджером Томом Паркером. Прем’єра стрічки відбулася на Каннському кінофестивалі, в головній ролі – молодий американський актор Остін Батлер.

"Лоран Гарнье. Електрошок"

Ця документальна стрічка – занурення в історію електронної музики разом з диджеєм Лораном Гарньє, піонером французької техно-сцени, єдиним диджеєм у світі, що дістав відзнаку Поважного легіону. Кар’єра Лорана Гарньє триває вже 40 років, тому "Електрошок" – це подорож десятиліттями музичної еволюції: від манчестерського клубу Haçienda у 80-ті й берлінського Love Parade до вечірок у Детройті та рейву в парламенті Тбілісі. Буде цікавий всім поціновувачам сучасної електронної музики та рейвів.

"Найгірша людина у світі"

В український прокат виходить один з найкращих фільмів минулого року комедійна драма "Найгірша людина у світі". Головна героїня, 30-річна Юлія, знайомиться на вечірці з привабливим юнаком і з головою занурюється в нові стосунки. Та невідомо, чи врятують вони від старих проблем. Стрічка норвежського режисера Йоакіма Трієра здобула приз за найкращу жіночу роль на Каннському кінофестивалі у 2021 та була номінована на премію "Оскар" у двох категоріях.

"Тор. Кохання та грім"

Довгоочікуване повернення Кріса Гемсворта до ролі сміливого Тора. "Тор: Кохання та грім" стане безпосереднім продовженням подій фільму "Тор: Раґнарок" 2017 року. До речі, контракт Кріса Гемсворта з Marvel закінчився у 2019 році, але той виявив бажання продовжити грати Тора, якщо сценарій буде гідним. Що ж, сценарій до нового фільму написав Тайка Вайтіті (він також режисер), що здобув "Оскара" за стрічку "Кролик Джоджо" — тож є всі шанси, що новий "Тор" буде видатним. У новому фільмі Наталі Портман зіграє жіночу версію Тора, також з’являться Крістіан Бейл, Кріс Пратт, Дейв Батіста і Він Дізель.

"Герой"

Головний приз Каннського кінофестивалю у 2021 році здобула драма іранського режисера Асгара Фархаді ("Комівояжер"). Як завжди у Фархаді, це складна соціальна історія про людей, владу та свободу. Рахіма відпускають з в’язниці на два дні. Він намагається розібратися з боргом, через який і потрапив за ґрати. Його наречена знаходить сумку з грошима. Герой вирішує знайти власника грошей.

"Загублене місто"

Легка й дуже смішна комедія із зірковим акторським складом, яка буквально створена для перегляду влітку. За сюжетом, Сандра Булок грає відому письменницю, герої якої завжди потрапляють в екзотичні пригоди та подорожують світом. Одного разу ексцентричний багатій (Деніел Редкліф) настільки повірив у написане, що викрав письменницю, аби та показала шлях до таємного міста зі скарбами, описаного в її новій книжці. На допомогу письменниці приходить сексапільний манекенник (Ченнінг Татум), який зазвичай прикрашає обкладинки її книжок...

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.