До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкращі українські фільми покажуть до Дня Незалежності

До 30-річчя Незалежності України дистриб’ютор "Артхаус Трафік" підготував сюрприз для всіх кіноманів — фестиваль "Нове українське кіно". До програми ввійшли сім фільмів, які знято в Україні за останні 30 років, — це сім фестивальних гітів, визнаних як в Україні, так і за її межами. Фестиваль стартує 19 серпня.

У програмі — фільми, про які ми писали не раз. Один з найгучніших — "Плем’я" Мирослава Слабошпицького, який у 2014 став справжнім міжнародним гітом, здобувши три премії "Тиждень кінокритики" в Каннах.

Реклама
"Плем’я"

Також на фестивалі покажуть: "Донбас" Сергія Лозниці, що 2018 року взяв одну з ключових нагород Канн — премію "Особливий погляд"; "Додому" Нарімана Алієва — 2019 року він представляв Україну в основному конкурсі Каннського кінофестивалю; "Мої думки Тихі" Антоніо Лукіча, який відзначили на фестивалі в Карлових Варах; "Атлантиду" Валентина Васяновича, яка 2020 року дістала приз як найкращий фільм у секції Orizzonti Венеційського кінофестивалю, а також документальний фільм "Земля блакитна, ніби апельсин", — одну з найуспішніших українських стрічок останніх років, що здобула приз за найкращу режисуру в категорії "світова документалістика" кінофестивалю "Санденс".

"Донбас"
"Мої думки тихі"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.