До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Команда фільму "Люксембург, Люксембург" вийшла на червону доріжку Венеційського фестивалю з плакатами про українських дітей

На Венеційському кінофестивалі відбулася прем’єра стрічки українського режисера Антоніо Лукіча "Люксембург, Люксембург". Стрічка представлена в конкурсній програмі "Горизонти". На червону доріжку кінофестивалю команда фільму вийшла з плакатами, присвяченими українським дітям, що втратили своїх батьків через війну.

Режисер Антоніо Лукіч, а також виконавці головних ролей, учасники реп-гурту "Курган і Agregat" – брати Раміл та Аміл Насирови, тримали в руках плакати з пронизливим написом. "Уявіть собі фільм без батьків. З початку повномасштабного вторгнення тисячі українських дітей залишилися без батьків".

Реклама

Нагадаємо, що українські кіноматографісти активно використовують усі можливості, аби звернутися до міжнародної спільноти та розповісти про війну росії в Україні. Так, у травні команда української стрічки "Бачення метелика" влаштувала на червоній доріжці Канн справжній перформанс: режисер та актори вийшли під звуки сирен, а в руках тримали плакати.

"Люксембург, Люксембург"

"Люксембург, Люксембург" – другий повнометражний фільм українського режисера Антоніо Лукіча, відомого глядачеві за комедією "Мої думки тихі", яка стала лауреатом Національної кінопремії "Золота Дзиґа", Національної премії кінокритиків "Кіноколо", а також дістала спеціальний приз журі на Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах. "Люксембург, Люксембург" продовжує тему батьків та дітей, порушену в попередній роботі автора. Цього разу героями історії стали брати-близнюки, які намагаються дати раду власному життю, аж поки в ньому не з’являється давно зниклий батько.

В український прокат стрічка має вийти навесні 2023 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.