До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Кіноподорожі: 9 фільмів, які перенесуть до різних куточків світу

Оскільки через пандемію коронавірусу багато країн закривають свої кордони й відповідно скасовують наші плани на найближче майбутнє, зокрема ставлять під сумнів літній відпочинок, vogue.ua вибрав 9 фільмів, які перенесуть на задушливі вулиці Нью-Йорка, суворий острів Нової Зеландії, рівнини Раджастану й крейдяні печери східної Іспанії — і все це без потреби вставати з дивана.

Прогулянки бульварами Парижу у фільмі "Кумедне личко", 1957

Немає ліпшого засобу ескапізму, ніж яскравий мюзикл Стенлі Донена про редакторку журналу (Кей Томпсон), яка шукає нове обличчя моди. З допомогою фотографа (Фред Астер) вона дізнається про Джо (Одрі Хепберн), продавчиню книгарні, яка неохоче погоджується бути їхньою моделлю. Незабаром тріо вирушає до Парижу, де сцени з піснями й танцями чергуються з гламурними фотосесіями в Луврі, за Садом Тюїльрі й на баржі на Сені.

Реклама
Задушливі вулиці Нью-Йорка у фільмі "Роби як треба!", 1989

Мало якому фільму так пощастило вловити шалену енергію Нью-Йорка влітку, як культовій класичній стрічці Спайка Лі. "Роби як треба!" — це роздуми про расові забобони й жорстокість поліції, однак стрічка сповнена сміху, яскравих персонажів і саундтреків, що визначають епоху. Лі грає Мукі, доставника піци, що живе в районі Брукліна Бедфорд — Стайвесант, де місцеві жителі насолоджуються холодним пивом на своїх верандах та організовують водні бої, тоді як напруга на вулицях починає зростати.

Пригоди в Новій Зеландії у фільмі "Осідлав кита", 2002

Епопея повноліття, просочена фольклором, перлина незалежного кіно режисера Нікі Каро з Кейшею Касл-Г’юз у ролі дівчини-маорі, яка сповнена рішучості стати вождем свого племені, ролі, яку жодна жінка не грала раніше. Вона має виявити себе, шануючи своїх предків, навчаючись битися. Знятий у Фангареї, на мальовничому північному острові Нової Зеландії, цей фільм — любовний лист до пляжів регіону, скелястих урвищ і легендарних корінних громад.

Метушня Токіо у фільмі "Труднощі перекладу", 2003

Скарлетт Йоганссон заворожує глядачів у гострій історії Софії Копполи про двох збитих з пантелику американців у Токіо. Вона грає Шарлотту, яка мандрує зі своїм чоловіком-фотографом і зустрічає Боба (Білл Мюррей), актора, що переживає кризу середнього віку. Коли вони стають друзями, то мігрують з бару готелю в слабо освітлене караоке, галасливі аркади, суші-бари й тихі святині, водночас закохуючись у місто.

Подорож через Південну Америку на байку у фільмі "Щоденники мотоцикліста", 2004

1952 року Че Гевара (Гаєль Гарсія Берналь) і Альберто Гранадо (Родріго де ла Серна) вирушили в подорож завдовжки в життя: 8 000 км їзди Латинською Америкою від Буенос-Айресу до Венесуели. Звіт Волтера Саллеса про їхні пригоди рухається із запаморочливою швидкістю, коли герої подорожують Андами, пустелею Атакама й перуанською Амазонією та міркують про бідність, з якою вони стикаються на дорозі. Це зворушлива подорож, яка формує ідеали Че Гевари, а також майбутнє його континенту.

Подорож поїздом через Індію у фільмі "Поїзд на Дарджилінг. Відчайдушні мандрівники", 2007

Едріан Броуді, Оуен Вілсон і Джейсон Шварцман грають розсварених братів у комедії Веса Андерсона. Вони возз’єднуються на потязі, що мчить через Індію, у надії на подорож духовного самопізнання, яка замість цього перетворюється на пригоду, сповнену бійок, жартів і романтичної інтриги. Варто подивитися на чудові декорації й прекрасну гру акторів, не кажучи вже про приголомшливі посушливі рівнини Раджастану, які можна роздивитися через вікна потяга.

Похід через американську пустелю, що змінив життя, у фільмі "Дика", 2014

Неймовірні пейзажі Тихоокеанської стежки, протяжністю 4279 кілометрів, яка розкинулася від пустель Каліфорнії до лісів Вашингтону, створюють фон драми Жана-Марка Валле, заснованої на реальних подіях. Різ Візерспун грає Шеріл Стрейд, чия сольна експедиція стежкою допомогла їй оговтатися від особистої трагедії. Вона губиться й стомлюється, а також заводить друзів дорогою, які нагадують їй про її власну стійкість і силу подорожей.

Відпочинок на вулканічному італійському острові у фільмі "Великий сплеск", 2015

Сюжет еротичного трилера Луки Гуаданьїно розгортається на італійському острові Пантеллерія, оазі звивистих доріг і ресторанів на вершині пагорбів. У центрі уваги співачка (Тільда ​​Свінтон) і її коханець (Маттіас Шонартс), які проводять дні, плаваючи, влаштовуючи піші прогулянки й обідаючи в сонячних двориках — усе це відбувається до того, як їхній старий друг (Рейф Файнс) і його загадкова дочка (Дакота Джонсон) приходять з несподіваним візитом. Цей фільм змусить прагнути літа й мріяти про гардероб героїні Свінтон.

Дослідження давнього іспанського поселення у фільмі "Біль і слава", 2019

Напівавтобіографічна сага Педро Альмодоварі. Антоніо Бандерас грає Сальвадора Мальо, режисера, що переживає кризу. Поглинений летаргією розум Мальо повертається в його рожеве дитинство 60-х, коли він переїхав до чарівного міста Патерна на сході Іспанії зі своєю матір’ю (Пенелопа Крус). Білі печери, чисті річки й горбисті поля цього місця надихають на диво й сповнюють фільм тугою за втраченим раєм.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.