До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Кінопремію "Оскар — 2021" перенесли через коронавірус

Учетверте за всю історію "Оскара" вручення премії переносять. Академія кінематографічних мистецтв і наук і телевізійна мережа ABC заявили, що 93-тя премія Академії відбудеться 25 квітня 2021 року, на вісім тижнів пізніше від запланованого, через наслідки пандемії для кіноіндустрії.

Брэд Питт на церемонии Оскар в 2020 годуБред Пітт на 92-й церемонії вручення премії "Оскар"

Рада керівників Академії також вирішила продовжити термін дії права на подання заявки на участь в оскарівських перегонах для художніх фільмів до 28 лютого 2021 року і перенести відкриття Музею кінофільмів Академії.

Реклама
Лора Дерн на 92-й церемонии вручения премии Лора Дерн на 92-й церемонії вручення премії "Оскар"

"Ми сподіваємося продовжити термін дії права на участь і дату нашої премії, щоб забезпечити гнучкість, потрібну кінематографістам для завершення й випуску своїх фільмів без покарання за щось непідконтрольне кому-небудь", — сказав президент Академії Девід Рубін і генеральний директор Академії Дон Хадсон.

Хоакин Феникс, Рене Зеллвегер и Брэд ПиттХоакін Фенікс, Рене Зеллвегер і Бред Пітт на 92-й церемонії вручення премії "Оскар"

"Оскар" переносили й раніше, але ніколи на такий тривалий період і так завчасу. Церемонію переносили на тиждень через катастрофічну повінь у Лос-Анджелесі в 1938 році. У 1968 році — на два дні після вбивства Мартіна Лютера Кінга-молодшого, а 1981 року — на 24 години через замах на президента Рональда Рейгана. Це рішення ухвалили за чотири години до початку трансляції.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.