До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Які фільми дивитися на кінофестивалі "Молодість"

Вперше за майже 50 років існування кінофестиваль "Молодість" змінює дати проведення: цього року він відбудеться в травні, а не в жовтні. У програмі – прем'єри Берлінале (наприклад, польська картина "Обличчя"), лауреат "Оскара" чилійський фільм "Фантастична жінка", драма "Місіс Хайд" з Ізабель Юппер. Відкриття 27 травня на Поштовій площі.

Ізабель Юппер в фільмі "Місіс Хайд"

"Обличчя"

Один з найцікавіших польських режисерів Малгожата Шумовська – тріумфатор цьогорічного кінофестивалю "Берлінале". У Берліні вона отримала Гран-прі за трагікомедію "Обличчя" – історію про хлопця Яцека, якому роблять трансплантацію обличчя, і він вчиться жити новим у всіх сенсах життям. Режисер розповідає, що її фільм виріс з новини про першу трансплантацію обличчя в Європі, а критики називають її картину політичним та соціальним портретом сучасної Польщі з усіма її недоліками. Наприклад, фільм досить гостро критикує католицьку церкву: герой, молодий симпатичний будівельник Яцек, працює на будівництві величезної статуї Христа (місцеве населення дуже пишається тим, що статуя повинна бути вищою, ніж в Ріо-де-Жанейро), і отримує страшну травму через падіння з об'єкта.

Реклама
"Фантастична жінка"

"Оскара" за найкращий фільм іноземною мовою цього року отримала чилійська драма "Фантастична жінка". Це історія про трансгендера-дівчину Марину, коханий якої несподівано помирає, а Марині доводиться відстоювати право на скорботу так само, як вона колись відстоювала право на те, щоб бути жінкою. Фільм покажуть в рамках однієї з найпопулярніших секцій "Молодості" – паралельній конкурсній програмі "Сонячний зайчик", присвяченій ЛГБТ-тематиці. Роль "фантастичної жінки" зіграла актриса і меццо-сопрано Даніела Вега; історія Марини перегукується з її особистим досвідом. 2018-го року Даніела увійшла в список 100 найвпливовіших людей світу за версією журналу Times.

"Не торкайся"

"Золотого ведмедя" Берлінського кінофестивалю цього року отримав румунський фільм "Не торкайся" – ще одна соціальна драма про тіло і його прийняття в суспільстві. Фільм розповідає історію трьох людей, у яких проблеми з власною сексуальністю, дотиками і будь-якими фізичними контактами. Для румунського режисера Адіни Пінтіліе це повнометражний дебют. Її фільм справляє враження документальної роботи або перформансу: він знятий в стерильних, майже лікарняних декораціях, а герої майже нічого не роблять, в основному розмовляють про себе і свої проблеми.

"Фортуната"

"Фортуната" – один з найуспішніших європейських фільмів 2017 року: він отримав приз в секції "Особливий погляд" у Каннах і головну Національну кінопремію Італії. Італійський режисер Серджіо Кастелліто зняв темпераментне кіно про Фортунату – дівчину, яка живе на околиці Риму, виховує дочку і мріє про власний бізнес, перукарню. "Фортуната" – одна з найкращих ролей італійської актриси Жасмин Трінкі, яку багато хто пам'ятає з фільму "Сен-Лоран. Стиль – це я".

"Місіс Хайд"

У фільмі "Місіс Хайд" – адаптації "Дивної історії доктора Джекіла і містера Хайда" – Ізабель Юппер грає скромну вчительку фізики мадам Жакіль, в яку після удару блискавки вселяється диявол. Режисер фільму – Серж Бозон, послідовник "французької хвилі" і один з найоригінальніших режисерів Франції. "Місіс Хайд" – тонка, повна іронії фантасмагорія, а Ізабель Юппер за неймовірне перевтілення з сірої мишки в жінку-вамп отримала приз як найкраща актриса на кінофестивалі в Локарно.

"Зелений туман"

На Поштовій площі покажуть фільм "Зелений туман" – в живому супроводі музики знаменитого українського композитора Алли Загайкевич. "Зелений туман" – це сучасна адаптація класичного фільму Альфреда Гічкока "Запаморочення" (Vertigo), випущеного 1958 року. Фільм зняв канадський режисер Гай Меддін, відомий експериментальним, психоделічним кіно.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.