До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що дивитися на фестивалі "Нове британське кіно"

22 листопада в Києві стартує фестиваль "Нове британське кіно". У межах фестивалю покажуть найкращі нові англійські фільми, в тому числі і довгоочікувану "Фаворитку" Йоргоса Лантімоса, яка з'явиться в українському прокаті у січні. Vogue.ua вибрав три фільми, які не можна пропустити.

Кіра Найтлі у фільмі "Колетт"
"Фаворитка"

"Фаворитка" – новий і довгоочікуваний фільм одного з найяскравіших режисерів сучасності, володаря призу Каннського кінофестивалю, грека Йоргоса Лантімоса. У головних ролях, як завжди у Лантімоса, провідні голлівудські актори – цього разу це Емма Стоун і Рейчел Вайс. Дія "Фаворитки" відбувається в XVIII столітті. У центрі сюжету – підкилимні політичні інтриги в епоху правління королеви Анни. У версії Лантімоса країною правлять дві жінки: формально – королева Анна, яка трохи не в собі (її грає актриса Олівія Колман), а насправді – леді Сара Черчілль у виконанні Рейчел Вайс. Третя героїня, яка також хоче влади – кузина Сари Черчілль, Абігейл (її грає Емма Стоун). З першого тизеру можна зрозуміти, що у фільмі буде багато ексцентрики: тут можна побачити як по королівському палацу розгулюють гуси, а королева Анна закочує істерики, наче вона – навіжена королева з казки "Аліса в країні чудес", і фірмового лантімосовського чорного гумору, який присутній у всіх його фільмах – від "Лобстера" до "Вбивства священного оленя".

Реклама
"Я не відьма"

"Я не відьма" – історія про 9-річну дівчинку, яку звинуватили в тому, що вона відьма. Дебют молодого британського режисера Рунгано Ніоні високо оцінили в Каннах – фільм був номінований на "Золоту камеру" як режисерський дебют, і його зустріли 10-хвилинними оваціями. Дія "Я не відьма" відбувається в селі в Замбії: маленьку Шулу відправляють в табір для відьом, який, по суті, є туристичною принадою для європейців. Дуже самобутня історія, знята в Гані за мотивами реальних подій, вже номінована на "Оскара" в категорії "Найкращий іноземний фільм".

"Колетт"

"Колетт" – біографічна драма про Сидоні-Габріель Колетт, одну з перших феміністок у світовій історії. "Я погодилася на цю роль, тому що мені важливо грати жінок, які надихають, – розповідає Кіра Найтлі. – І мене дуже турбує, що сьогодні, 2018 року, право вибору все ще залишається "революційною ідеєю" для жінок. Героїня Найтлі Сидоні Колетт була дружиною популярного письменника і критика Анрі Готьє-Віллара. Колетт була його літературним негром: вона написала для чоловіка серію романів, яку Анрі видав під своїм ім'ям. 1906 року вона розлучилася з чоловіком: почала власну літературну кар'єру, виступала в Мулен Руж, написала лібрето для опери Моріс Равеля. 1949 року Колетт стала президентом Гонкурівської академії, її номінували на Нобелівську премію і вважали однією з найвпливовіших жінок у французькій культурі. Чоловіка Колетт, паризького денді на прізвисько Віллі, зіграє Домінік Вест – зірка серіалу "Коханці" і "Прослушка". Режисер фільму – Вош Вестморленд, найзнаменитіша картина якого – драма "Все ще Еліс" з Джуліанною Мур у головній ролі.

Фестиваль триватиме з 22 до 28 листопада в кінотеатрі "Київ". Також в програмі – добірка короткого метра BAFTA SHORTS, драма "Звір", який отримав вісім номінацій на British Independent Film Awards і фільм "На висоті", де історію про космос розігрують Роберт Паттінсон, Жульєт Бінош і Міа Гот.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.