До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як створювали сукню Зендаї для фільму "Малкольм і Марі"

На Netflix виходить драма "Малкольм і Марі" із Зендаєю, яку знімали в умовах суворої таємничості під час локдауну 2020 року. Про те, як створювали образ Зендаї, розповідає її стиліст Лоу Роуч.

Фільм "Малкольм і Марі" — естетська чорно-біла драма, події якої розгортаються впродовж однієї ночі. Єдині герої фільму — режисер (Джон Вашингтон) і його дівчина (Зендая), приходять додому після прем’єри фільму й обговорюють подію та власні стосунки, сперечаються. Знімали фільм у маєтку в Лос-Анджелесі влітку минулого року, саме коли все місто завмерло через пандемію й локдаун. На майданчику була обмежена кількість людей, тому Зендая робила візаж власноруч. Вбрання для фільмування Зендаї допоміг підібрати особистий стиліст Лоу Роуч.

Реклама

Лоу Роуч — голлівудська зірка. Саме він відповідає за переродження Селін Діон, яка за останні кілька років перетворилася на фешн-ікону й улюбленицю світських хронік у всьому світі; і за стиль Зендаї, яка виросла з дівчинки-підлітка, зірки диснеївських фільмів в актрису зі своїм стилем. Лоуч — стиліст-самоучка, відомий як людина, що допомагає своїм клієнткам кардинально міняти імідж і надихає їх на неймовірні вчинки та рішення (крім Селін Діон і Зендаї, його клієнтка — Аріана Гранде).

Для фільму, що являє собою дослідження бурхливих стосунків однієї пари, Роуч підготував усього одну сукню, завдяки якій можна було передати характер героїні. Події "Малкольм і Марі" відбуваються впродовж однієї епічної ночі, після прем’єри фільму, коли гламур зникає і двоє людей намагаються порозумітися. Після кількох примірювань сукні, яка не зовсім сподобалася Марі — "модній дівчині, що перебуває в стосунках", — Роуч зателефонував своєму колезі-стилістові Джейсону Рембертові. Разом вони вирішили створити для Зендаї "культовий, позачасовий образ", сказав Роуч в інтерв’ю британському Vogue. Ремберт надіслав йому ескізи й зразки тканин на FaceTime, і дизайнери зійшлися на думці пошити сукню з переливчастої золотої тканини з елегантними вирізами. Всі питання щодо примірювання обговорювали із Зендаєю через Zoom. Показово, що впродовж усього процесу Роуч і режисер стрічки Сем Левінсон жодного разу не зустрілися віртуально. Режисер беззастережно довіряв стилістові, був переконаний, що він впорається.

Жодна деталь не випала з уваги. Панчохи Wolford, які Зендая знімає в туалеті, стали важливою деталлю образу. "Це було так сексуально для мене, — каже стиліст. — Я знав, що Марі з тих дівчат, які носять нейлон під такою сукнею". Класичні панчохи — Роуч стилізує всіх своїх клієнток у Wolfords — також додали звабливості персонажу Марі, хоча переміряли їх під час знімання чимало. До речі, у фільмі Зендая носить і вбрання з власного гардероба, зокрема халат. Цей вінтажний халат, який актриса придбала кілька років тому, — справжнє свідчення її вродженого почуття стилю, який відшліфував Лоу Роуч.

Звісно, шкода, що не буде приголомшливої прем’єри на червоній доріжці з участю Зендаї та її колеги Джона Вашингтона. Але зате маємо змогу насолодитися стильним образом Зендаї у фільмі — драма "Малкольм і Марі" доступна на Netflix з 5 лютого.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.